xcounter
#

Схоже, що саме "Нептун" міг вдарити по складах РФ у Маріуполі - українських крилатих ракет стає більше

9683
Крилата ракета Р-360 "Нептун", фото ілюстративне
Крилата ракета Р-360 "Нептун", фото ілюстративне

Нарощення виробництва власних крилатих ракет надзвичайно важливе у контексті обмежених постачань від партнерів

Військово-морські сили ЗСУ офіційно повідомили, що їхні підрозділи днями здійснили удар по російському військовому об’єкту, розташованому на території тимчасово окупованого Маріуполя - йдеться про виявлений розвідниками важливий склад російського окупаційного війська.

"За підтвердженими даними, внаслідок удару було знищено як інфраструктуру сховищ, так і тони боєприпасів, які загарбники накопичували для застосування на території України", - йдеться у повідомленні пресслужби ВМС ЗСУ. Інших подробиць про цей удар не повідомляється.

Читайте також: ВМСУ вперше показали на відео випробування корвета "Гетьман Іван Мазепа", чи видно там пускові під "Нептуни"

З огляду на те, що про знищення ворожих складів відзвітувалися саме у ВМС ЗСУ, то можна вкотре припустити, що удар було завдано саме українськими крилатими ракетами "Нептун". З огляду на те, що удар було здійснено по цілі, яка знаходиться на відстані у менш як 100 км від лінії фронту, то тут ми обережно можемо говорити про дві речі.

З одного боку - відзначити позитив про ймовірне нарощення виробництво українських крилатих ракет. З іншого - на дефіцит у Силах оборони України крилатих ракет Storm Shadow/SCALP-EG чи ATACMS, тим паче, що це питання вже висвітлювалося у західних ЗМІ.

РК-360МЦ
РК-360МЦ "Нептун", фото ілюстративне

Причому варто згадати, що Сили оборони України вже ймовірно використовують "Нептун" й для ударів безпосередньо по території РФ, наприклад ще у липні у Генштабі натякали, що підрозділи ВМС ЗСУ здійснили удар по складу зберігання техніки та озброєння російського окупаційного війська у Курській області.

А в серпні ймовірно "Нептуном" вже у Ростовській області було уражено зенітний ракетний комплекс С-300, який прикривав НПЗ у Новошахтинську, і йдеться про те, що для удару ракета подолала насичену засобами ППО прифронтову зону. Крім того, саме ВМС ЗСУ у серпні знищили пором "Конро Трейдер", тож тут теж міг працювати український "Нептун".

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Україна тестує власну балістичну ракету, яка може нищити цілі із дальністю у 600-700 км.

Читайте також: "Нептун" почав бити по об’єктам на території РФ, це буквально історична подія