xcounter
#

Шостий день війни РФ проти України: хроніка подій - оновлюється постійно

7030
Шостий день війни РФ проти України: хроніка подій - оновлюється постійно

У цій гілці Defense Express вестиме хроніку подій 1 березня. Та даватиме повідомлення лише із офіційних джерел та заяв воєнно-політичного керівництва України

Окупаційна війна РФ проти України триває вже шостий день. Нині - 1 березня.

22:24 - Ворог обрав шлях терору проти цивільного населення. На Донецькому напрямі окупанти тримають населенні пункти під постійним обстрілом та не дають створити гуманітарних коридорів. Повідомляє Ірина Верещук, Віцепрем'єр-міністр - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Вона також закликала гуманітарні організації "не сидіти у Львові", а виконувати свої обов'язки з порятунку людей.

Читайте також: Як користуватися ПТРК "Стугна" відеоінструкція

22:02 - Голова Сумської ОДА Дмитро Живицький повідомив, що зараз на території Сумщини концентруються підрозділи армії РФ. Та закликав ЗСУ знищити ці цілі, а також надати теробороні протитанкові засоби та інше військове спорядження для ефективної роботи по окупантах.

21:50 - Увага, будьте максимально обережні. На Сумщині ворог мінує кинуту техніку!

21:34 - Армія РФ погнала у бій на Донецькому напрямів слюсарів, вчителів, соціальних працівників та інших "відмобілізованих" зі зборів. Їх намагались використали як гарматне м’ясо, але вони здались у полон.

"Окрім цього, сьогодні воїни полку Азов гідно зустріли кадирівців в степах Донбасу. Елітні війська РФ виявились звичайним вантажем "200", яким зараз окупанти масово завалюють Україну", - сповіщає командування Операції об'єднаних сил.

20:55 - Ворог вже відстіляв 2/3 свого запасу "Іскандерів" та "Калібрів", повідомив радник голови Офісу Президента Олексій Арестович.

"Знижується кількість ракетних ударів, тому що противник використав дві третини свого ракетного потенціала. І зараз ця традиційна "розвага" буде зводитись нанівець", - заявив Арестови, передає УНІАН.

20:31 - Радник голови Офісу Президента Олексій Арестович назвав найгарячіші точки України зараз, передає "Укрінформ".

"Найбільш гаряча точка - північно-західіні околиці Києва, там в районі Макарова, по Житомирській трасі - скупчення супртивника, по якому ми відпрацьовуємо артилерію. Друга гаряча точка - це Харків, там йдуть зараз артилерійські бої, працює авіація противника. Наша армія дає відсіч. Не було гарячих повідомлень з боку Маріуполя. І Херсон - вуличні бої. Це три основні точки, по яким зараз зосереджені зусилля і наші, і противника", - заявив Арестович.

20:20 - Маріуполь обстріляли з оперативно-тактичного комплексу "Точка-У", удар був завданий по цивільному населенню.

20:12 - Ще один вкрай цікавий трофей - машина управління БТР-МД "Ракушка", вона знаходиться на озброєнні "ВДВ" РФ. Фактично це машина командира батальону російських десантників. Фото - Цезор.нет.

БТР-МД
20:01

- Оперативна інформація станом на 18.00 01.03.2022 від Міноборони України.

Головне:

ЗСУ на на Сіверщині продовжують ведення оборонних боїв на зайнятих рубежах, із завданням - не допустити просування противника в напрямках населених пунктів Кіпті та Ніжин.

У Чернигові оборона міста не допускає вклинення противника в межі міста.

На Слобожанщині підрозділи ЗС України продовжують ведення оборонних боїв на зайнятих рубежах, завдають противнику втрат в живій силі та техніці, захоплюють полонених.

На Приморському напрямку наші захисники продовжують ведення оборонної операції.

Угруповання оборони міста Київ продовжує вести бої та утримувати визначені райони оборони, частиною сил готується до виконання раптово виникаючих завдань.

19:34 - Міністерство закордонних справ оприлюднило зведення на "дипломатичному фронті".

19:15 - Воїнами 14-ї Князівської бригади за добу знищено до двох рот живої сили та техніки ворога, взято полонених.

19:11 - Президент України щодо удару по Сирцю та Бабиному Яру у Києві.

18:50 - Ще один надцікавий трофей окупантів - вогнеметна система ТОС-1, вона ж "Солнцепек" або "Буратино". Важливо, що з повним боєкомплектом.

18:21 – Як випливає з повідомлення ДСНС, в результаті атаки РФ двома крилатими ракетами по телевежі на Сирці, в Києві, 5 осіб загинуло, 5 осіб постраждали. Ці дані – попередні, рятувальні роботи ще тривають.

18:01 – Генеральний штаб ЗСУ повідомляє, що наші воїни отримали додаткові NLAW та Javelin, котрі допоможуть зробити ще більшими втрати противника у бронетехніці:

17:47 – даємо наступне повідомлення. Секретар РНБО Олексій Данілов у коментарі для ЗМІ України заявив, що "Україна може завдати превентивного ракетного удару по Білорусі, якщо Верховний Головнокомандувач прийме відповідне рішення".

І також – що наші спецслужби ліквідували групу "кадирівців", ціллю яких був президент України Володимир Зеленський.

17:45 – Головне управління розвідки Міноборони України повідомляє, що Кремль готує провокацію, щоб ввести у бій проти України армію Білорусі. На даний момент, Білорусь уже підвела на дистанцію в 30 км до кордону з Україною колонну в 300 танків.

17:28 – повідомляємо, що РФ виконала два повітряні удари по телевежі на Сирці, в Києві. Повідомляється, що пошкоджена апаратна частина, тому деякий час мовлення телеканалів вестись не буде.

Крім того, російські ракети поцілили у Бабин Яр.

16:31 - Інформагентство АрміяInform на своїй сторінці у Facebook повідомляє, що Срібному місцева громада відправила Збройним Силам партію трофейної російської техніки, яка лишилася неушкодженою після розстрілу їхньої колони. Мова про два трофейні ЗРК малої дальності "Оса".

15:50 - "Укрзалізниця" попередила про небезпечний фейк щодо евакуаційних потягів.

15:30 - Херсон під обстрілом. Міський голова Ігор Колихаєв закликав цивільних не ходити по вулицях та звернувся до армії РФ

"Я прошу: йдіть із нашого міста, припиніть обстріл мирного населення. Ви вже взяли все, що хотіли. У тому числі й людські життя. Бог вам суддя і йдіть у бік російського корабля..."

15:28 – ДСНС повідомила, що агресор намагався збити вертоліт Мі-9 із складу Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту. Гвинтокрил виконував рятувальну операцію-допомагав постраждалим від авіаударів російських окупантів. На щастя, росіянам не вдалось збити Мі-9 нашої ДСНС.

15:21 - Ще один акт геноциду цивільного населення російською армією. Київська область, Фастівський район, смт Калинівка.

15:17 - Заступник голови Ради Безпеки Російської Федерації та колишній "президент" РФ Дмитро Медведєв пригрозив розпочати війну проти Європейскього Союзу.

14:57 - Окупанти у Зоні Відчуження зазнають радіаційного впливу. Все через те, що поперлись через "брудні" ділянки, підняли технікою пил та тепер їм дихають. Як зазначили у "Енергоатомі" - це локальні проблеми саме Зони, вони не стосуються інших територій.

"Невігластво та нерозуміння небезпек, нехтування правилами, угодами та конвенціями часто призводять до прикрого самогубства", - зазначили у відомстві.

14:20 - Вкрай цікаві трофеї у 128-ої окремої гірсько-штурмової бригади. Цифрові засоби зв'язку ворога.

13:51 - СБУ опублікувало інструкцію з користування чат-боту для боротьби з окупантом t.me/stop_russian_war_bot

13:38 – Міністр оборони України Рєзніков виступив з попередженням для всіх громадян України.

"За наявними даними, російські окупанти готуються найближчим часом запустити масштабну інформаційно-психологічну операцію. Її мета – з допомогою брехні зламати опір українського народу і української армії.

Не дочекаються! Жодної капітуляції не буде! Тільки перемога!":

13:25 – подаємо зведення Генерального штабу ЗСУ про ситуацію на фронті станом на 12.00 сьогодні, 1 березня. Головна теза – армія РФ втратила свої наступальні можливості, та зосереджує усі залишки своїх сил для атаки на Київ. Інші деталі – у публікації за посиланням.

13:02 – повідомляємо, що президент України Зеленський підписав указ №84/2022, за яким генерал Микола Жернов став головою Київської міської військової адміністрації (на час воєнного стану). Віталій Кличко лишається мером Києва. Такий порядок управління столицею нашої держави – тимчасовий, на час воєнного стану.

12:40 – ДСНС повідомляє, що агресор ударив ракетою «Искандер» по пункту управління Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту. Загинуло 5 осіб.

11:49 – Інформагентство АрміяInform на своїй сторінці у Facebook розкриває, що за минулу добу, 28 лютого, бійці 128-ї бригади знищили близько 40 ворогів, а також три ворожі БТР і два "Урали":

11:00 – ДП "Зоря-Машпроект" на своїй сторінці у Facebook розповіло, як допомогає місту Миколаїв в організації оборони. Зокрема, працівники підприємства роблять "протитанкові їжаки", саме підприємство надало автотранспорт для потреб оборони Миколаєва:

10:48 – АрміяInform повідомляє, що колонна противника знову намагалась пройти селище Веприк на Полтавщині. Але зустрівши опір, противник кинув на полі бою техніку – танки та ЗРК..

10:25 - У Харкові рятувальники працюють на місці чергового військового злочину РФ - ракетного удару по центру міста. Повідомлено, що постраждало 6 осіб, з них 1 дитина. Кількість загиблих уточнюється.

10:20 - "На п’яту добу інтервенції російські окупанти виявилися неспроможні приховувати, що в них починається агонія", - Міністр оборони України.

09:49 - Сумарні орієнтовні ворога на шосту ранку першого березня:

В особовому складі - 5710 осіб, полонених - 200.

Знищено та пошкоджено:

  • літаків - 29 од,
  • гелікоптерів - 29 од,
  • танків - 198,
  • бойових броньованих машин - 846,
  • артилерійських систем - 77,
  • засоби ППО - 7,
  • РСЗВ - 24,
  • цистерн з паливно мастильними матеріалами - 60,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 3,
  • катери - 2 одиниці,
  • автомобільної техніки - 305.

09:33 - Стали відомі втрати ворога в авіації за 28 лютого. Як повідомляє Командування повітряних сил, знищено п'ять ворожих винищувачів (попередньо - Су-30 та Су-35.), один вертоліт та крилату ракету.

Зокрема під час нальоту окупантів на Васильків та Бровари наші винищувачі перехопили та збили два російські літаки.

Роботу українських пілотів винищувальної авіації довершили ЗРК С-300, уразивши три літаки окупантів, а "Бук" знищив крилату ракету та вертоліт ворога.

Також наші пілоти знищили декілька колон бронетехніки та колону з пальним. Цю задачу виконали штурмовики Су-25 та фронтові бомбардувальники Су-24М. Останні завдали щонайменше чотири нищівні бомбові удари по танкових колонах, колонах механізованої техніки, автоколоні із пально-мастильними матеріалами на Чернігівщині та поблизу Бердянська.

На рахунку операторів Bayraktar TB2- три цілі: танк противника і два зенітних ракетних комплекси "Бук" окупантів. Також з'явились і нові записи роботи ударно-розвідувально дрона.

"Повітряні Сили сьогодні уже покарали окупантів, війська РФ понесли величезні втрати від ударів авіації, зенітних ракетних військ та ударних безпілотників Повітряних Сил", - підкреслили українські пілоти.

09:28 - Харків знову під обстрілами. Вдарили по центру міста.

08:56 - Генеральний штаб оприлюднив оперативну інформацію станом на шосту ранку 1 березня та повідомив, як пройшла чергова ніч боротьби з окупантом.

Події першого дня війни можна переглянути тут. Події другого дня – тут. Хроніку нічних боїв за Київ третього дня ми виклали ось тут.Хроніка інших подій третього дня війни ось тут. Про те, що відбувалося у четвертий та п'ятий день війни, йшлся у відповідних публікаціях за 27 лютого та за 28 лютого 2022 року.

Читайте також: Як користуватися ПТРК NLAW відеоінструкція від українського бійція