xcounter
#

Оборона Києва: події третього дня агресії

7257
Оборона Києва: події третього дня агресії

У цій гілці Defense Express даватиме повідомлення лише із офіційних джерел та заяв воєнно-політичного керівництва України

Попри здоровий глузд, Путін починає широкомасштабну війну проти України. Кремлівський режим розпочав війну не лише з Україною, а й з усім світом.

Події першого дня війни можна переглянути тут. Події другого дня – тут.

Читайте також: НАТО продовжуватиме постачати зброю Україні, зокрема системи ППО

04:17 – у КМДА нагадують, що мапа укриттів у Києві доступна за посиланням.

04:08 – у Києві тривають бої, ворог завдає ударів по військовій частині в районі м. Берестейська, повідомляє радник міністра МВС Антон Геращенко.

Update: у Сухопутних військах ЗСУ повідомляють, що напад ворога відбито.

03:09 – у Києві пролунало понад 50 пострілів та вибухів, чутно кулеметні черги в районі Шулявки та Зоопарку у період з 2:53 до 3:03, повідомляють у Держспецзв’язку.

03:08 – у Держспецзв’язку нагадали, як відрізнити українську техніку від техніки російських окупантів. Публікуємо для ознайомлення.

01:47 – у Києві за 25 лютого було вбито 60 диверсантів та затримано десятки "любителів поставити мітку", повідомляє радник міністра МВС Віктор Андрусів.

01:33 – тривають важкі бої у місті Васильків на Київщині, російські окупаційні війська намагаються висадити десант з повітря, повідомляє Командування ПС ЗСУ.

01:13 – близько опівночі в районі ООС зенітний ракетний комплекс С-300 ПС ЗСУ збив дві ворожі цілі, вертоліт та штурмовик Су-25, повідомляє Командування ПС ЗСУ.

00:57 – сили української ППО збили Іл-76 з ворожим десантом в районі Василькова, повідомляє Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

00:49 – на трасі Кіпті – Бачівськ ворожа техніка хаотично обстрілювала місця, де могли бути люди, повідомляє АрміяInform із посиланням на голову Шосткинської РДА Віктора Губенко.

00:35 – подаємо оперативну інформацію Генштабу ЗСУ станом на 00:00 25 лютого щодо російського вторгнення.

Регулярні війська ЗС РФ ведуть наступальні дії. Сили оборони України стримують російське вторгнення. На цей час противник не досягнув поставлених раніше стратегічних цілей. Не маючи достатніх сил, він змушений передчасно ввести у бій додаткові підрозділи других ешелонів та резервів.

Ворог не полишає спроб оточити столицю України. Сили оборони міста Києва міцно тримають позиції. Національна гвардія України здійснює охорону та оборону Вишгородської ГЕС, аеропортів та іншої важливої інфраструктури.

Крім того, у самому місті взято під посилену охорону всі мости, об’єкти центральних тепломереж та інші об’єкти критичної інфраструктури, на дорогах встановили блокпости.

Противник слабшає з кожним днем, кожним черговим боєм! Збройні Сили України навпаки стають міцнішими щохвилини! Добровольці, резервісти, учасники Територіальна оборона ЗС України, кожен, хто взяв у руки зброю, додає сили українському війську в шляхетній справі захисту територіальної цілісності та недоторканості України.

00:13 – Головнокомандувач ЗСУ опублікував нічне звернення, подякував українським воїнам та зазначив, що противник не досягнув поставлених раніше стратегічних цілей.

00:13 – голова Вінницької ОДА Сергій Борзов о 23:46 повідомив, що під Калинівкою наші військові льотчики збили російський СУ-25

00:00 – опубліковано звернення Президента України Володимира Зеленського. "Втрати ворога дуже і дуже серйозні. Це сотні, сотні вбитих солдатів, які перейшли наш кордон", – зазначив він.

Читайте також: Польща розпочала передачу зброї Україні