xcounter
#

Як пройшла ніч на 1 березня: спроби тактичних десантів ворога та проривів у міста

5959
Як пройшла ніч на 1 березня: спроби тактичних десантів ворога та проривів у міста

Генеральний штаб оприлюднив ​оперативну інформацію станом на шосту ранку 1 березня

Генеральний штаб Збройних Сил України довів оперативну інформацію станом на 6 ранку 1 березня.

Протягом ночі армія РФ проводила перегрупування військ та завдавала ракетно-бомбові удари з повітря. Були спроби висадки тактичних десантів та широке застосування диверсійно-розвідувальні групи для нападів на об’єкти цивільної та військової інфраструктури.

Читайте також: П’ятий день війни: перемовини з присмаком ракетних обстрілів (хроніка подій оновлюється постійно)

Зокрема, у передмісті Чернігова були випадки, коли окремі ДРГ противника, за підтримки броньованої техніки, планували увійти у місто, але були знищені.

На Сіверщині ЗСУ ведуть оборонні бої з метою недопущення просування окупантів до Києва з північно-східного напрямку.

На Слобожанщині ворог намагався вклинитись у нашу оборону, але був відкинутий. ЗСУ відновили положення по першому рубежу оборони.

"На інших напрямках танкові й механізовані частини ЗС України, за підтримки авіації та артилерії, продовжують ведення оборонних боїв на зайнятих рубежах. Здійснюється вогневе ураження противника всіма наявними засобами", - йдеться у зведенні.

У Києві наші бійці утримують зовнішні рубежі оборони та критично важливі об’єкти та не допускають наближення ворога до передмість столиці.

"Тривають активні заходи щодо виявлення та знищення ДРГ противника, який, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, перевдягається у військову форму Збройних Сил, національної гвардії та національної поліції України для проникнення до Києва через бойові порядки наших військ", - попереджає Генштаб ЗСУ.

Загалом стійка оборона України вкрай негативно впливає на моральний дух окупанта. "Зафіксовано випадки дезертирства та добровільної сдачі в полон цілими підрозділами".

Читайте також: З заводу у бій: нова ​бойова машина піхоти "Кевлар-Е" передана Збройним Силам
ТЕГИ Війна