xcounter
#

Що у рашистів з новим бомбардувальником, який має замінити Ту-95 та Ту-160

9056
"Художнє зображення" на тему ймовірного вигляду ПАК ДА
"Художнє зображення" на тему ймовірного вигляду ПАК ДА

Рашисти хочуть прийняти на озброєння свій новий бомбардувальник через чотири роки

Російські пропагандистські ЗМІ з посиланням на джерела в корпорації "Ростех" повідомляють, що вони нібито завершили всі науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи зі створення стендової бази для тестування свого майбутнього бомбардувальника нового покоління ПАК ДА, він же "перспективний авіаційний комплекс дальньої авіації".

Цю базу рашисти будуть використовувати для випробування компонентів нового літака. Інших подробиць про стан цієї програми не повідомляються. Нагадаємо, що контракт на проведення НДДКР бомбардувальника-ракетоносця "нового покоління" російське так зване "оборонне відомство" підписало з компанією "Туполев" ще у серпні 2009 року.

Читайте також: Ту-22М3 знищено: красномовне фото результату роботи невідомих дронів та важливі деталі

ПАК ДА бомбардувальник РФ
Один з ймовірних виглядів ПАК ДА

Водночас погодити обрис свого ПАК ДА у РФ спромоглися аж через 12 років після укладення контракту на проведення НДДКР — у 2021 році вже повідомлялося, що начебто ворог веде будівництво кількох дослідних зразків своїх бомбардувальників наступного покоління.

Разом з тим, окупанти розповідають, що планують вже у 2027 році прийняти на озброєння свій новий бомбардувальник — тобто через 18 років після підписання контракту на проведення НДДКР. Водночас раніше рашисти розповідали, що випробування літака мали б стартувати у 2022 році.

Ту-95МС
Російський Ту-95МС, фото ілюстративне

Тож без наявності детальної інформації про цей проєкт його найближче майбутнє виглядає досить туманним. Тим паче на фоні новин про те, що, наприклад, перший зразок російського винищувача Су-75 Checkmate, як раніше розповідав противник, "може бути створений до кінця 2025 року", макет якого вперше представили влітку 2021 року. Тобто коли фантазії окупантів суттєво розбігаються з реальними термінами.

Су-75 Checkmate
Су-75 Checkmate

Нагадаємо, що ПАК ДА у російських військах має замінити російські стратегічні бомбардувальники-ракетоносці Ту-95 та Ту-160. Літак буде побудований за аеродинамічною схемою "літаюче крило", має бути опціонально пілотованим, в арсеналі, серед усього, повинні бути гіперзвукові ракети, а також бомбардувальник нібито зможе керувати групами безпілотних літальних апаратів. Також цей літак має отримати сучасні системи зв’язку, РЕБ та побудований з використанням технологій малопомітності.

Читайте також: Неймовірно, але Іспанія в береговій обороні досі має лише 155-мм гармати, хоча володіє авіаносцем