xcounter
#

Що ATACMS робить з вертольотами рашистів, як РФ хоче "Кинжалами" ловити HIMARS та інші новини тижня

8676
Уражений касетною ATACMS російський Ка-52
Уражений касетною ATACMS російський Ка-52

Сили оборони України отримали касетні ATACMS і уразили ними аеродроми окупантів та інші матеріали й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

РФ хоче бити по HIMARS ракетою "Кинжал"

Президент країни-агресора Володимир Путін заявив про те, що начебто віддав наказ "ВКС РФ" почати постійне патрулювання над нейтральними водами Чорного моря, в тому числі з використанням МиГ-31К "Кинжал".

Читайте також: В наступні кілька тижнів Україна може отримати Мі-24 від сусіда, який переходить на AH-1Z Viper
МиГ-31К рф
Рашисти готують до вильоту МиГ-31К з ракетою "Кинжал", ілюстративне зображення

А для "закріплення ефекту" кремлівські пропагандони навіть почали розширювати цю тему. Наприклад, одне із рашистських "ЗМІ" поширило думку одного із своїх "експертів" про те, що "ВКС РФ" мають технічну можливість організувати постійне патрулювання МиГ-31К із "Кинжалами" в небі над Чорним морем, зокрема і для того, щоб провокувати постійні повітряні тривоги по всій території України.

Також стверджується, що російські військові можуть використовувати повітряний простір над Чорним морем для запуску "Кинжалів" з МиГ-31К по важливим об’єктам та цілям поблизу лінії фронту, зокрема по пусковим установкам M142 HIMARS.

МиГ-31К
Рашистський МиГ-31К з ракетою "Кинжал", ілюстративне фото

Крім того, кремлівські пропагандисти переконані, що літаки з "Кинжалами" в небі над Чорним морем начебто будуть здатні навіть постійно "загрожувати НАТО", зокрема кораблям ВМС США у Середземному морі. Бо мовляв "Кинжал" має дальність пуску до 2000 км та начебто має достатньо високу точність, щоб влучити у ціль типу "авіаносець".

Окупанти показали свою "Тосочку" на відео

Російські пропагандисти з "РИА Новости" у своїх соцмережах оприлюднили кадри застосування на полі бою своєї модернізованої важкої вогнеметної системи ТОС-2 "Тосочка" — на відео, що оприлюднене російським пропагандистським ресурсом, демонструється робота екіпажу цієї важкої вогнеметної системи та нібито влучення у ціль, яку пропагандисти ідентифікували як "піхота противника". Про використання цієї системи заявляє також і так зване "міністерство оборони" РФ.

Це вперше, коли рашисти публікують кадри роботи своєї системи ТОС-2, водночас про те, що російські військові нібито використовують цю систему на полі бою пропагандони РФ повідомляли ще рік тому — у короткому повідомленні "ТАСС" від 28 травня 2022 року повідомляється про використання цієї системи на полі бою з посиланням на "джерела у силових структурах", але не виключено, що це був типовий "вкид" від росіян.

Поставки боєприпасів Україні

Ізраїль готується до великої війни на Близькому Сході, і ця держава уже теж просить допомоги від США. Американські політики все більше остерігаються можливого нападу Китаю на Тайвань, якому також буде потрібна військова допомога від Сполучених Штатів Америки. Водночас війна РФ проти України триває також, нам також і далі потрібна військова допомога від Білого Дому бодай у тих обсягах, що була раніше, якщо не більше.

пуск ракет ATACMS
Пуск ракет ATACMS по рашистам в ніч на 17 жовтня 2023 року, скрін-шот з відео, джерело - Головнокомандувач ЗСУ Залужний

На цьому тлі виникає цілком закономірне питання – а яким може бути розмір запасів зброї у США, і чи вистачить його для підтримки одночасно й України, і Тайваню, та Ізраїлю також. Відповідь на це питання окреслив вашингтонський CSIS (Центр міжнародних та стратегічних досліджень) — розповідаємо, чи будуть проблеми з поставкою для України ракет ATACMS.

Азербайджан затрофеїв російські комплекси РЕБ

Вкрай цінні трофеї дістались збройним силам Азербайджану після завершення менш ніж 24-годинної операції з відновленням повного контролю над Нагірним Карабахом. Ними стали, як мінімум, два комплекси РЕБ "Репелент-1" та "Поле-21М".

На наявному у мережі відео зафіксована ця військова техніка, яка була залишена у боксах разом із ЗІПом. При цьому перед тим, як залишити засоби РЕБ їх намагались вивести з ладу. Але доволі спірним шляхом - знищенням моніторів та індикаторів.

Що ATACMS робить з гелікоптерами армії РФ

У мережі з'явилось фото частини фюзеляжу російського ударного вертольота Ка-52, який потрапив під удар касетним ATACMS.

Ка-52 уражений ATACMS
Уражений касетним ATACMS російський гелікоптер Ка-52

Нібито фото зроблено на авіабазі під окупованим Луганськом де, на основі супутників знімків було помічено ураження мінімум п'яти ворожих вертольотів. Але фото вище цілком демонструє чому за знімками з космосу дуже важко проаналізувати кількість уражених вертольотів.

Читайте також: Скільки треба на створення танка, від макета до постановки на озброєння