xcounter
#

САУ-бестселлер K9 тепер може бити снарядами Excalibur - це ще один "плюс", щоб боротися за ринок США

6277
САУ-бестселлер K9 тепер може бити снарядами Excalibur - це ще один "плюс", щоб боротися за ринок США

Через скасування САУ ERCA американський ринок 155-мм САУ відкритий для нових учасників, за який зокрема хоче поборотися й Південна Корея

Південнокорейська компанія Hanwha Defense раніше цього року продемонструвала здатність своєї самохідної артилерійської установки K9 Thunder вести вогонь високоточними 155-мм артилерійськими боєприпасами M982A1 Excalibur від компанії Raytheon - випробування проходили ще у квітні цього року на полігоні Армії США в Юмі.

Під час бойової стрільби використовувалося декілька режимів роботи, стрільба велася на відстані близько 50 км, ймовірне кругове відхилення від цілі під час одиночних пострілів становило менш як 1 м (підрив під час контакту з ціллю), і також було протестовано повітряний підрив у п’яти метрах над ціллю, що забезпечило успішне знищення визначеного об’єкта, йдеться у повідомленні компанії.

Читайте також: Польща хоче 155-мм керовані снаряди до САУ Krab та K9, один з варіантів - розробка на базі українського "Квітника"

Для Hanwha Defense та їхньої K9 Thunder, це, безперечно, без перебільшення гарна новина, яка посилить позиції цієї самохідної артилерійської установки на закордонних ринках, і, ба більше, поборотися за контракт на постачання машин до американського війська.

Так, наприклад, нещодавно стало відомо, що Hanwha Defense отримала десятого, ювілейного замовника на своїх САУ K9 Thunder - йдеться про Румунію, яка закупила 54 САУ на майже 1 млрд доларів.

Відео ілюстративне

Ба більше, раніше повідомлялося, що Hanwha на базі своєї K9 також хоче створити колісну 155-мм САУ K-10 із дальністю пострілу 70 км, яка б могла стати конкурентом для німецької RCH 155, хоча, звичайно, роботи у цьому напрямку будуть здійснюватися поступово та у рамках першого кроку на колісне шасі від ракетної системи K239 Chunmoo встановлять артилерійську частину від САУ K9A2.

Щодо Сполучених Штатів, то тут варто згадати наступне - раніше гендиректор південнокорейської Hanwha Defense USA Джон Келлі заявляв, що вони прагнуть досягнути успіхів й на американському ринку, одним з напрямків якраз просувають свою 155-мм САУ K9 Thunder.

Південнокорейська компанія Hanwha Defense впевнено крокує вперед зі своєю 155-мм самохідною артилерійською системою K9 Thunder — зараз контракт на цю САУ підписано з дев’ятьма країнами, і ще невдовзі має бути підписаний з десятою, Румунією; водночас, як стверджує генеральний директор Hanwha Defense USA Джон Келлі, південнокорейська компанія також прагне досягти успіхів вже на американському ринку.

Тим паче, що США нещодавно через низку проблем закрили проєкт своєї далекобійної артсистеми ERCA, яка повинна була знищувати цілі на відстані до 110 км, і тепер Hanwha якраз і пропонує закрити прогалину своєю САУ - детальніше про те, як Армія США визначається з майбутнім своєї артилерії, Defense Express розповідав в окремому матеріалі.

Читайте також: Легкий танк на базі 2С1 "Гвоздика" уже звучало цікаво, а легкий танк на базі K9 звучить ще цікавіше