xcounter
#

Російські вертольоти тікають геть, а Мі-8 та Мі-24 ЗСУ нищать окупантів: втрати армії РФ за добу боїв на півдні України

30453
Російські вертольоти тікають геть, а Мі-8 та Мі-24 ЗСУ нищать окупантів: втрати армії РФ за добу боїв на півдні України

ЗСУ продовжують ефективно нищити ворога на Херсонщині

Збройні Сили України продовжують нищити російську окупаційну армію в Херсонській області. Про успішні дії наших військових у черговому щоденному зведенні розповідає оперативне командування "Південь".

Так, вчора, 24 липня, у Бериславському районі на Херсонщині ворог здійснив спроби контратакувати на двох напрямках двома ротно-тактичними групами – без успіху та із втратами. Крім того, два ворожих Мі-8 атакували Ольгіне та Андріївку – успіху також не мали та були вимушені відійти після вогню у відповідь.

Читайте також: Антонівський міст лише початок: через погані українські дороги рашисти ризикують кинути танки при відступі з Херсону
ми-8
Гелікоптер Ми-8 ВКС РФ

Разом з тим, ЗСУ протягом дня завдали п’ять авіаударів по ворогу – пара літаків ПС ЗСУ нанесли ураження по трьох ворожих опорних пунктах у Бериславському районі, а Мі-8 та Мі-24 – по двох ворожих опорних пунктах у селі Херсонське. Водночас підрозділ ЗРК успішно знищив російський БПЛА "Мерлін-ВР", що проводив розвідку поблизу Іванівки.

Ефективно працювала й українська артилерія – підрозділами було виконано близько 190 вогневих задач, зокрема знищено 66 рашистів, п’ять ворожих танків, дві САУ 2С1 "Гвоздика", ПТРК "Фагот" три одиниці бронетехніки та ще 9 – автомобільної.

Крім того, було "демілітаризовано" КСП 785-го окремого загону спецпризначенців нацгвардії окупантів та два склади з боєприпасами.

херсонщина
Один з уражених мостів на Херсонщині

Раніше Defense Express розповідав про те, що ЗСУ завершують перший етап встановлення зони заборони доступу поблизу Херсону – за останні два дні було уражено ще два мости, які зв’язують угрупування армії РФ на правобережжі поблизу Херсону.

Читайте також: Рашисти розповіли про знищене на Херсонщині "круте" командування та зізналися, чому вибухають боєприпаси