xcounter
#

РФ готується до чергової ракетної атаки : на авіабазі "Енгельс" помічена активність, а у Чорне морі вивели корабель з "Калібрами"

4700
Фрегат проект 11356Р "Адмирал Эссен" ЧФ РФ
Фрегат проект 11356Р "Адмирал Эссен" ЧФ РФ

РФ завдає комбіновані ракетні удари з повітря та моря, тому одночасна активність у Севастополі та на авіабазах може слугувати певним маркером небезпеки

Вперше за декілька діб РФ вивела у Чорне море надводний корабель, який є носієм крилатих ракет "Калибр". Про це повідомила начальниця прес-центру Сил оборони Півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону.

За її словами це один з маркерів підготовки РФ до чергового ракетного удару по Україні й звісно мова не йде про один надводний ракетоносій, бо у бухті Севастополя знаходяться інші кораблі, які можуть вийти в море протягом доволі незначного часу.

Читайте також: Армія РФ створила складну довготривалу оборону на лівому березі Дніпра аж до Криму - про що ще говорять дані ISW
Буян-М
У ЧФ РФ, що фрегати 11356Р, що малі ракетні кораблі "Буян-М" несуть по 8 "Калібрів"

Сам тип корабля названий не був, лише те, що він несе вісім "Калібрів", але всі надводні ракетні кораблі Чорноморського флоту РФ несуть саме таку кількість ракет. У будь-якому випадку вихід ракетоносія у можливий пусковий район - один з маркерів підготовки ворога до наступного удару.

Вле слід зважити на те, що для ворога головною складовою ракетного удару є повітряна компонента з літаками Ту-95МС та Ту-160, які несуть по 8 та 16 ракет типу Х-555 та Х-101. Основним місцем базування цих літаків є авіабаза "Енгельс" під Саратовом. Аналіз SAR-знімків авіабази за 27 та 20 листопада демонструє певну активність на авіабазі.

Звісно на таких загальнодоступних супутникових знімках розібрати конкретні типи літаків неможливо й навіть Ту-95МС, розмах крил яких становить 49 мерів, виглядають, як декілька пікселів. Тому доволі примітивні знімки важко вважати надійним джерелом. Але певну активність на авіабазі можливо помітити. Більше того, ряд Telegram-каналів повідомляють про перебазування додаткових Ту-95МС на цю авіабазу протягом останніх днів.

Водночас попередня ракетна атака РФ сталась 23 листопада, тобто п'ять днів тому й завдання удару протягом найближчого часу буде вибиватися з тенденції збільшення пауз між ударами, яка почалась вибудовуватись останнім часом.

Читайте також: Нова зброя для ЗСУ, щоб бити рашистів на 160 км з HIMARS: коли Україна може отримати такі боєприпаси