xcounter
#

Рашисти залучили Ту-160 до нової ракетної атаки, наша ППО збила понад 80% ракет

6610
Ту-160 з озброєнням
Ту-160 з озброєнням

Окупанти вдруге за декілька днів здійснили терористичний ракетний обстріл України

Сьогодні вночі, 1 травня, російське окупаційне військо здійснило черговий ракетний обстріл України – за даними Повітряних Сил ЗСУ, цього разу окупанти залучили до обстрілу дев’ять бомбардувальників Ту-95МС, а також два Ту-160.

Всього було випущено 18 крилатих ракет Х-101/Х-555, з яких 15 одиниць (понад 80%) було знищено силами та засобами нашої протиповітряної оборони. Зокрема, як повідомили у Київській міській військовій адміністрації, за попередніми даними у повітряному просторі Києва було знищено всі ракети.

Читайте також: Якщо рашистам не дати FPGA, то їх ракети Х-101 не полетять, а робити Х-50 сенсу не буде

Окремо зауважимо, що вночі окупанти також обстріляли Павлоград та Павлоградський район, що на Дніпровщині. Було збито 7 ракет, але також, на жаль, є і влучання. Зокрема пошкоджено промислове підприємство, а також багатоповерхівки, приватні будинки, заклади шкільної та дошкільної освіти та магазини.

Нагадаємо, що це вже другий терористичний масований ракетний обстріл протягом останніх днів – минулого разу окупанти 28 квітня випустили 23 крилаті ракети типу Х-101/Х-555 з бомбардувальників Ту-95МС, з яких 21 (понад 90%) була збита нашою протиповітряною обороною.

Причому найбільше російських ракет, а саме 11 (а також ще два безпілотні літальні апарати) були збиті в небі над Київською областю. Згодом також ми повідомляли, що як мінімум одна ракета Х-101 із всього залпу була випущена у першому кварталі 2023 року.

Читайте також: Чому ракети Х-101 мають значно меншу точність у ночі, але ворог все одно їх застосовує у темну пору доби