xcounter
#

Рашисти провели масований ракетний обстріл 28 квітня 2023 року: що відомо зараз

3588
Рашистський Ту-95МС з ракетами Х-101, фото з відкритих джерел
Рашистський Ту-95МС з ракетами Х-101, фото з відкритих джерел

Ворог продовжує терор України своїм "високоточним" ракетним озброєнням

В ніч на 28 квітня 2023 року росіяни провели черговий масований ракетний обстріл України. За повідомленням Головнокомандувача ЗСУ Залужного, близько 4-ої ранку ворог запустив із бомбардувальників Ту-95МС 23 крилаті ракети типів Х-101/Х-555, із яких 21 одна була збита, і також – 2 безпілотники оперативно-тактичного рівня.

За повідомленням КМВА 11 із 21 ракет та два БПЛА були знищені в небі над Київщиною. Попередньо відомо, що уламки однієї із збитих ракет перебили локальну лінію електропостачання та пошкодили дорожнє полотно в Оболонському районі Києва. Станом на 10.00 про інші пошкодження та можливих постраждалих у Києві внаслідок ракетного обстрілу ворога не було.

Читайте також: У Польщі знайдені уламки ракети з маркуванням російською: крилата ракета рашистів чи польська з МіГ-29

Речник Повітряних Сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат в ефірі телемарафону у відповідь на питання, чи працювали сьогодні вночі комплекси Patriot, зазначив, що зазвичай ЗСУ не розкриває, який саме тип озброєння і де працює, аби не давати зайвої інформації противнику. Але він також додав, що ворожі ракети типів Х-101/Х-555 "збиваються різними типами озброєння, навіть мобільні вогневі групи відпрацьовують". І що сьогодні дві повітряні цілі ворога були збиті засобами ППО Сухопутних військ.

Пуск крилатої ракети комплексу "Искандер", ілюстративне фото довоєнних часів

За словами міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, російські ракети пошкодили три багатоповерхівки в Умані, станом на 10.05 відомо уже про 10 загиблих. Внаслідок атаки ворога в Дніпрі загинули жінка та 3-річна дитина, та ще троє травмовані. У місті Українка Київської області – двоє громадян травмовано.

Додамо, що вчора, в ніч на 27 квітня 2023 року рашисти обстріляли ракетами "Калибр" Миколаїв, внаслідок чого постраждало 43 жителі міста, було пошкоджено 120 будівель.

Читайте також: Як рашисти ще у 90-х готували обстріли по наземним цілям з С-300, і чому на це пішли