xcounter
#

У Польщі знайдені уламки ракети з маркуванням російською: крилата ракета рашистів чи польська з МіГ-29

7651
Пуск крилатої ракети "Калибр"
Пуск крилатої ракети "Калибр"

За дуже дивним збігом обставин інформація щодо уламків ракети у Польщі з'явилась після нічної атаки "Калібрами" Миколаєва, хоча у Польщі вже почали говорити, що це ракета з польського МіГ-29

Поблизу польського населеного пункту Замосць, який є передмістям Бидгоща були знайдені уламки ракети, що вже викликало доволі сильний резонанс у самій Польщі, бо є вірогідність того, що це російська крилата ракета.

Про знахідку офіційно повідомило міноборони країни, зазначивши, що загрози для життя цивільних немає, на місці працюють військові сапери та поліція.

Читайте також: Касетних боєприпасів у США є 3 млн і це не тільки про кількість, але й тактичну перевагу, і вони потрібні ЗСУ

Місце падіння ракети знаходиться у 250 км від кордону з Калінінградською областю РФ, 380 км від Білорусі та 900 км від кордону РФ та Білорусі.

Замосць Бидгощ

Водночас польська інформаційна служба RMF FM повідомила, що це ракета класу "повітря-земля" з маркуванням російською мовою, що одразу збільшило цікавість до знахідки. Час падіння ракети залишається невідомим, включно з тим, що це могло відбутися ще декілька тижнів тому.

Більше того, фігурує інформація, що насправді уламки були знайдені ще 24 квітня, але публічно про це стало відомо лише зараз, хоча це доволі слабо корелюється з тим, що польські військові почали роботи на місці подій лише зараз.

Польща ракета Замосць Бидгощ
Фото з місця подій від RMF FM

Опис місця влучання діаметрально різний від того, що довжина ракети сягає декілька метрів й вона стирчіть з землі, до величезної діри, як від бомби. Але RMF FM стверджує, що за їх даними мова не йде про російську ракету, а вона належить збройним силам Польщі.

Водночас, за збігом обставин, інформація щодо знахідки ракети співпала з нічною атакою рашистів крилатими ракетами по Миколаєву. Як повідомили у об'єднаному координаційному пресцентрі Сил оборони півдня атака відбулась близько 01:20 27 квітня й здійснена з Чорного моря, загалом було спрямовано чотири ракети.

Водночас демонстрація польської сторони уламків ракети може цілком дати відповідь на питання чи була це саме російська крилата ракета, чи мова йде про технічну несправність польського озброєння.

Читайте також: У Пентагоні прогнали контрнаступ ЗСУ через математичні моделі - що це таке та чому це абсолютно непублічний пласт допомоги