xcounter
#

Рашисти вже вкотре показали безпорадність систем РЕБ, які "розстрілюють" гранатами з дрона (відео)

11480
40-мм граната і російський РЕБ
40-мм граната і російський РЕБ

Окупанти знову демонструють "майтер-клас" роботи своїх систем РЕБ

Російські військові вкотре потрапили у безглузду ситуацію, коли їхні засоби боротьби з безпілотниками виявляються безпорадними перед дронами, які скидують на них гранати.

Так, про черговий курйозний випадок розповідають у Службі безпеки України – бійці 13-го Головного управління Департаменту військової контррозвідки СБУ "розстріляли" 40-мм гранатами російський комплекс РЕБ "Силок-01".

Читайте також: Неочікуване знищення російської станції РЕБ з 30-мм гармати БТР-4Е (відео)

Самі рашисти називають свій комплекс РЕБ "Силок-01" новітнім комплексом для боротьби з безпілотними літальними апаратами, що у контексті його знищення дроном з гранатами особливо іронічно.

РЕБ
Антени комплексу РЕБ "Силок-01"

Вперше був представлений на форумі "Армия" 2018 році, має "придушувати" безпілотники противника на відстані до 4 км.

Варто згадати, що це вже не вперше, коли окупанти, маючи на позиції РЕБ, що здатна боротися з БПЛА, втрачають її через дрони з гранатами – раніше рашисти проґавили гранати з неба комплексом виявлення та протидії БПЛА "РЛК-МЦ-А".

Ще один випадок – коли російський військовий з антидроновою гвинтівкою "Ступор" в руках просто втікав від дрона, який безкарно "розстріляв" його позицію 40-мм гранатами.

Читайте також: Знищено станцію РЕБ, яку можна записати в категорію "цінна зброя армії РФ": скільки всього таких зразків втрачено