xcounter
#

Неочікуване знищення російської станції РЕБ з 30-мм гармати БТР-4Е (відео)

31227
Неочікуване знищення російської станції РЕБ з 30-мм гармати БТР-4Е (відео)

Наші захисники з 30-мм гармати розстріляли російського "Жителя"

Нещодавно ми розповідали про те, що Збройні Сили України у районі Куп’янська знищили російську станцію радіоелектронної боротьби Р-330Ж "Житель". Водночас нещодавно у соцмережах з’явилося доволі цікаве відео, з якого можна дізнатися, як саме ЗСУ утилізували цю цінну для армії РФ зброю.

Читайте також: Чому рашисти "проспали" наступ ЗСУ на Харківщині, та скільки часу треба на звільнення Херсонщини

Так, виявилося, що героєм епізоду виявився наш бронетранспортер БТР-4Е, який зі своєї 30-мм гармати впевнено розстріляв російську станцію РЕБ. Момент ураження російської зброї було зафіксовано з БПЛА.

Насправді цей випадок не привернув би стільки уваги, якби наш БТР-4Е знищив 30-мм гарматою російську бойову машину піхоти, бронетранспортер чи навіть танк – наші бійці вже демонстрували, на що здатна ця машина.

Водночас в епізоді з системою РЕБ виникає питання, яке вже слушно пролунало у повідомленні вище: як так виявилося, що російський комплекс опинився аж настільки близько, що його зміг уразити наш БТР?

Тут можна припустити, що насправді нашим хлопцям на БТР-4Е вдалося настільки глибоко забратися у тил окупантам, щоб знайти там цю станцію. Інший варіант – рашисти були вимушені настільки близько "підтягнути" свою РЕБ до лінії фронта.

У будь-якому випадку, знищенню такого цінного зразка можна тільки порадіти – тим паче, що це поки що тільки третя система РЕБ цього типу, що була знищена з початку повномасштабної війни.

Читайте також: Мали піти "в серію" ще рік тому: РФ використовує для переправ БТР, які ще не пройшли держвипробування