xcounter
#

Мали піти "в серію" ще рік тому: РФ використовує для переправ БТР, які ще не пройшли держвипробування

24712
Російський БТ-3Ф
Російський БТ-3Ф

Серійне виробництво цієї машини мало розпочатися ще у 2021 році

Попри те, що ЗСУ ефективно нищать понтонні мости та поромні переправи, окупанти все ж таки намагаються бодай якось організувати логістику для свого угрупування на правому березі. Так, як стало відомо Defense Express з декількох власних джерел, чергова понтонна переправа була наведена через річку Інгулець.

Одна зі знищених понтонних переправ російської армії, фото ілюстративне

Читайте також: Російський ОПК досі не визначився, "рятувати" БМП-3 чи "штампувати" БМП-2

Крім того, російські окупаційні війська також налагодили декілька поромних переправ через річку Дніпро, причому наразі відомо, що для роботи цих переправ рашисти ймовірно використовують свій плаваючий бронетранспортер БТ-3Ф.

бт-3ф
БТ-3Ф

Цікавий цей факт тим, що попередні випробування цієї машини держкорпорація "Ростех" закінчила лише у лютому 2022 року, тоді ж також повідомлялося, що контракт на цю машину ще не було укладено.

бт-3ф
Російський плаваючий бронетранспортер БТ-3Ф

Разом з тим, в інтерв’ю пропагандистського видання "ТАСС" з директором ПАО "Курганмашзавод" Петром Тюковим за 12 серпня 2022 року можна дізнатися, що станом на серпень контракт на постачання БТ-3Ф також не було підписано – відзначалося, що ця машина ще не пройшла державні випробування.

Водночас також відомо, що наприкінці 2019 – на початку 2020 року було укладено контракт між РФ та Індонезією на поставку 100 одиниць БТ-3Ф, яка мала б бути виконана до кінця 2022 року. Тобто – можна припустити, що якусь кількість машин для Індонезії у РФ все ж таки виготовили, а й можливо деякі з цих машин поїхали не в Індонезію, а в Україну.

Водночас у цій новині як висновок можна акцентувати саме на тому, що окупанти вже вимушені пускати в хід несерійні машини, які ще й до всього призначені для використання морськими піхотинцями – тобто російська армія й досі використовує своїх морпіхів для сухопутних боїв.

Читайте також: ЗСУ відправили на дно вже другу баржу з рашистами під час їх спроби форсувати Дніпро