xcounter
#

Росія хоче перекинути в Україну новий комплекс РЕБ "Силок": чекаємо на поповнення наших трофеїв

7683
1РЛ257 "Красуха-4", фото ілюстративне
1РЛ257 "Красуха-4", фото ілюстративне

Практика війни з ерефією свідчить, що достатньо швидко усі новинки, які є в арсеналі ворога, або знищуються українськими підрозділами, або стають трофеями

Росія намагається посилити захист своїх військ в Україні за рахунок нових зразків техніки та озброєння.

Нині для боротьби з українськими безпілотниками, які активно використовуються для розвідки та корегування вогню артилерії, рашисти намагаються, серед іншого, застосовувати засоби радіоелектронної боротьби.

Читайте також: Стало зрозуміло, чому у рашистів в Україні такі проблеми з орієнтацією
Антена комплексу РЕБ
Антена комплексу РЕБ "Силок-01"

Проте де-факто це дає обмеженні результати, тому агресор планує кинути у бій новинки, на додаток до штатних систем.

Як стало відомо Defense Express, агресор в рамках заходів з перегрупування військ і посилення потенціалу угрупування, яке згодом має почати наступальні дії на Сіверщині, під Харків заплановано перекинути зразки комплексу РЕБ "Силок-М1".

Комплекс РЕБ
Комплекс РЕБ "Шиповник-АЭРО", фото ілюстративне

У презентаційних матеріалах щодо комплексу "Силок" стверджується, що він в автоматичному режимі може виявляти безпілотні літальні апарати, визначати їхні координати, а потім придушувати канали управління, телеметрії та зв’язку. Проте насправді дальності придушення не є значними - до 3-4 км. Розробник комплексу - московський оборонний концерн "Созвездие".

Практика війни з ерефією свідчить, що достатньо швидко усі новинки, які є в арсеналі ворога, або знищуються українськими підрозділами, або стають трофеями.

Комплекс РЕБ
Комплекс РЕБ "Борисоглебск-2"
І тоді ці зразки посилюють потенціал вже наших Збройних Сил - найбільше показово це на прикладі танків, БМП, ЗРК та артсистем, які противник під страхом знищення залишає на нашій землі чи не з повним боєкомплектом.

Вже понад 100 захоплених у рашистів танків б’ють агресора під управлінням наших військових.

Що ж до захоплених у рашистів зразки озброєнь з категорії "аналоговнет", то вони стають об‘єктом прискіпливої уваги фахівців, аби детально оцінити усі особливості технологічних та конструктивних рішень.

Таке знання нам буде дуже в пригоді - вже на найближчу перспективу.

Комплекс РЕБ
Комплекс РЕБ "Ртуть-БМ" – ЗСУ вже мають в активі таку систему

Раніше українські підрозділи захопили такі нові зразки російських електронних засобів війни як комплекс РЕБ "Ртуть-БМ", станцію радіоелектронної розвідки "Торн-МДМ", модулі комплексу "Красуха", новітню станцію супутникового зв'язку армії РФ "Аурига-1,2В" та комплекс РЕБ "Борисоглебск-2".

Тож тепер чекаємо і на "Силок". Як то у нас кажуть, "Wellcome to hell".

Читайте також: Символізм Маріуполя, "дерев’яна валюта", орбанівське мавпування путіна: інфорезонанси доби