xcounter
#

Рашисти вперше за понад три місяці вирішили утилізувати ракети "Оникс", із "запізненням" випустивши їх з Криму

47022
Рашисти вперше за понад три місяці вирішили утилізувати ракети "Оникс", із "запізненням" випустивши їх з Криму

Одні з останніх пусків цих ракет запам’яталися передусім "бавовною" в Криму

Після масштабної ракетної атаки РФ 16 грудня, під час якої Повітряні Сили ЗСУ збили майже 80% ракет, що окупанти випустили в бік Україні, на наступний день окупанти вирішили згадати про свій комплекс "Бастион" з протикорабельними крилатими ракетами П-800 "Оникс".

Як відзначають в оперативному командуванні "Південь", окупанти сьогодні зранку, 17 грудня, здійснили ракетну атаку по Одеській області, випустивши з тимчасово окупованого Криму дві ракети "Оникс" – обидві були успішно знищені нашою протиповітряною обороною.

Читайте також: Рашисти “змирились”, що не можуть влучити своїми ракетами “Оникс” по Одещині

Можна зробити припущення, що цими ракетами окупанти вирішили "добити" якісь інфраструктурні об’єкти, однак, як бачимо, безуспішно.

Водночас у контексті саме ракет "Оникс" варто згадати таке: востаннє рашисти використовували ці ракети по Одещині ще наприкінці серпня – на початку вересня, і тоді пуски цих ракет запам’яталися передусім тим, що вони влаштували "бавовну" в окупованому Криму, іншими словами – просто не долетіли до цілі.

індійська копія російської ракети П-800
Наземна пускова установка індійської ПКР BrahMos, копії російської П-800, фото з відкритих джерел

А понад три місяці "затишшя" з цима ракетами ми мали таку новину – що окупанти для нових обстрілів України випрошує ці ракети в Індії, а також рахували, на скільки залпів рашистам вистачить їхніх ракет "Оникс".

Поки не можна стверджувати, що це був "одиничний" пуск цих ракет і що РФ далі не підключить їх до своїх терористичних атак, втім, наша протиповітряна оборона навчилася ефективно утилізувати цю загрозу.

Читайте також: У РФ розкрили темпи виробництва ракет "Оникс", якими б'ють по Україні