xcounter
#

Рашисти "воскресили" танки, які вже давно гниють в українській землі, щоб "воювати" ними взимку

35507
Рашисти "воскресили" танки, які вже давно гниють в українській землі, щоб "воювати" ними взимку

Окупантам маряться танки, які вже були "демілітаризовані" Збройними Силами України

Пропагандисти РФ вигадали колону танків, які нібито їде воювати в Україну – низка Telegram каналів опублікувало відео з колоною російських Т-80У, розповідаючи, що ці танки начебто їдуть у "зону "спецоперації" і будуть задіяні у бойових діях взимку.

Насправді – відео датується ще початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну – у тому ж Twitter можна знайти повідомлення зі сторінок пропагандистів, які датуються ще 22 лютого і показують ті самі Т-80У, які вже, скоріш за все, "гниють в українських лісах" – зрештою, з 24 лютого РФ вже втратила 89 своїх танків Т-80У, згідно з даними Oryx.

Читайте також: Поцілити у російський танк впритул: ефектне відео утилізації Т-80БВ

Схоже, пропагандистські канали отримали завдання розповісти про "десятки потужних танків, які будуть воювати в Україні", але дещо "промахнулися" із відео.

Разом з тим, про ситуацію з російською "важкою бронею" яскраво говорить той факт, що за даними Генерального штабу ЗСУ, з початку повномасштабного вторгнення втратили майже 3000 танків.

Зокрема, серед втрат і найновіші російські танки Т-90М "Прорыв" – один з таких розірвався на дві частини прямо на марші.

Читайте також: ЗСУ могли використати "російський ленд-ліз", щоб відновити рідкісні танки Т-80УД (відео)