xcounter
#

Поцілити у російський танк впритул: ефектне відео утилізації Т-80БВ

6065
Трофейні Т-80БВ, взяті під час боїв на Чернігівщині
Трофейні Т-80БВ, взяті під час боїв на Чернігівщині

Мінус ще один знищений російський танк в актив ДШВ ЗСУ

Пресслужба 95-ї окремої десантно-штурмової бригади опублікувало видовищне відео, як один з бійців 1-го десантно-штурмового батальйону бригади майже впритул поцілив у танк російських окупаційних військ.

Так, російський Т-80БМ їхав, нічого не підозрюючи, коли на нього, заховавшись у деревах, чатував боєць ЗСУ з, ймовірно, ручним протитанковим гранатометом у руках.

Читайте також: Наскільки ефективний проти танків "найгрізніший у світі" новітній РПГ-30 рашистів за 3000 доларів

Коли танк проїхав повз нього, військовий швидко вибіг на дорогу і зробив влучний постріл, що супроводжувався подальшою детонацією.

танк т-80бв
Момент влучення у російський танк

До речі, за декілька секунд до ураження, російський танк почав різко розгортати башту у бік українського військового, але зробити нічого не встиг – довелося лише тікати далі, але, судячи з усього, на довго його "не вистачило" – далі демонструються кадри вже палаючої машини.

т-80бв
Аж надто далеко втекти у російського танка не вийшло

Виникають питання також щодо того, що ж робив інший танк, гармата якого "дивилася" ледь не на бійця зі зброєю – на 16-17 секунді, у момент пострілу, можна побачити, як його башта ледь хитнулася (не плутати з моментом на 32-34 секунді, коли його зачепив інший танк), ніби намагаючись поцілити у військового, яки після пострілу одразу ж втік у дерева.

Також дивно, що другий танк згодом взагалі не подає ознак "життя", тому "хитання" башти можна списати на "артефакти" відео.

знищена російська техніка інфографіка
Знищена російська техніка станом на 4 листопада

Усього з початку повномасштабного вторгнення РФ втратила за даними Генерального штабу ЗСУ 2750 танків. Щодо Т-80БВ, то це один з рекордсменів за втраченими машинами, їх рашисти втратили щонайменше 160 одиниць, з них половина – знищена.

Читайте також: Десантники розповіли про найкраще "таксі" для особового складу: витримує постріли з РПГ та підриви на мінах