xcounter
#

Наскільки ефективний проти танків "найгрізніший у світі" новітній РПГ-30 рашистів за 3000 доларів

48781
Посередині – РПГ-30
Посередині – РПГ-30

Таких гранатометів армія РФ має всього 1000

У мережі з’явився відеоогляд чергового зразка зброї російської окупаційної армії – цього разу до рук оглядачів з каналу "Хроники Ридика" потрапив новітній російський РПГ-30.

Одноразовий російський РПГ-30 "Крюк" був прийнятий на озброєння армії рашистів у 2012 році – зазначається, що всього на озброєння війська РФ отримали не більше 1000 таких РПГ, вартість одного становить понад 3000 доларів.

Читайте також: Бійці ССО ледь не впритул "розстріляли" ворожу БМП-2 з РПГ (відео)

Гранатомет складається з двох різних за діаметрів контейнерів – у більшому за діаметром розташована основна тандемна кумулятивна реактивна 105-мм протитанкова граната ПГ-30, у меншому – 40-мм реактивний снаряд імітатор цілі.

РПГ-30
РПГ-30 "Крюк"

Після пострілу з РПГ менший 40-мм снаряд вилітає трохи раніше основного – на нього реагує активний захист танку і знищує саме першу ракету. Поки захист "перезаряджається", основний 105-мм снаряд досягає цілі.

Водночас питання до цієї зброї виникають тоді, коли озвучується дальність цього гранатомета, а саме прицільна дальність – 200 метрів, ефективна – 140 метрів. Фактично, це зброя ближньої дії, тому виникає питання – чи вдасться бійцю підійти до танка аж надто близько, щоб уразити його з цього РПГ. Бо в реаліях сьогоднішнього бою зробити це буде дуже складно.

Читайте також: Як Matador у парі з РПГ-75М нищить "броню" рашистів: відео з камери бійця інтернаціонального легіону