xcounter
#

Рашисти продовжують перекидати Т-54 та Т-55 в Україну: архаїчні танки помічені на півдні

13543
РФ активно відновлює архаїчні танки (фото ілюстративне)
РФ активно відновлює архаїчні танки (фото ілюстративне)

Перекидання танків Т-54 та Т-55​ армії РФ продовжується й дозволяє оцінити темпи їх постачання й строки підготовки екіпажів

У мережі з'явилось декілька скріншотів з перевезенням Т-54 або Т-55, а також Т-62М на тралах із зазначенням, що фото зроблені у районі Бердянська.

Але з боку Defense Express зазначимо, що поки не вдалось точно локалізувати місце зйомки й підтвердити чи спростувати твердження щодо району.

Читайте також: В одній з країн є системи LAROM, і вони теж можуть бути цікаві для ЗСУ, але є нюанс
Т-54 т-55 т-62м
Танки Т-54 або Т-55, а також Т-62М

Водночас поява таких фото може бути доволі цінною з точки зору темпів відновлення та перекидання цих машин до передової. Зокрема інформація про зняття з розконсервації Т-54 та Т-55 у РФ з'явилось 22 березня. У середині квітня з'явились фото, яке були, скоріш за все, зроблені на полігоні де відбувалась підготовка танкістів на цих архаїчних танків.

Й тепер, можливо взяти 30 квітня, як дату, коли машини були вже помічені під час перекидання ближче до передової. Таким чином абсолютно умовно, але можливо взяти строк у понад п'ять тижнів від моменту перших помічених Т-55, до завершення підготовки перших екіпажів, що є доволі стислим строком.

Т-54 РФ
Т-54 армії РФ, скоріш за все на полігоні

Зазначимо, що раніше у південних регіонах України також було помічено перекидання 100-мм протитанкових гармат "Рапира". Але зазначимо, що побудова протитанкової оборони з них для ворога часом завершується для доволі передбачувано.

Читайте також: Новий 120-мм танковий боєприпас EKE: спільний проект для Leopard 2 та Challenger 3