xcounter
#

Т-54 рашистів доїхали до передової: скільки часу знадобилось та про що говорить фото

До цього помітити Т-54 можливо було лише на постаментах та музеях
До цього помітити Т-54 можливо було лише на постаментах та музеях
41452

Інформація про розконсервацію РФ Т-54 та Т-55 з'явилась лише у 20-х числах березня, але опубліковане фото з рашиським Т-55 може говорити про цілий ряд речей

Дуже схоже, що рашиські Т-54 та Т-55 вже у прифронтових районах, про що свідчить фото, яке було доволі швидко розповсюджено у мережі. При цьому першоджерелом є самі рашисти.

Сама якість фото, яке було зроблено у нічних умовах, як зазначається, на Запорізькому напрямі, не дозволяє точно встановити додаткових деталей, окрім того, що на фото Т-55 (через якість фото залишається певна вірогідність, що на фото - Т-54).

Читайте також: Китай зробив САУ під копію російського "Краснополя", і уже продає її на експорт
Т-55 армія РФ

Оновлено:

Згодом вдалось знайти значно краще за якістю фото й тепер можливо впевнено говорить, що це танк Т-54. Скоріш за все гібрид Т-54А (корпус) та башта від Т-54Б (гармата з ежектором).

Але важливіші строки, за які вони пройшли процедуру розконсервації та доїхали стройових частин армії РФ. Нагадаємо, що перше повідомлення про початок розконсервації Т-54 та Т-55 у РФ з'явилось 22 березня, коли танки вже були помічені на платформах. Через декілька днів, коли відео з різними ешелонами почали активно ширитись мережею, стало зрозуміло, що це не разова акція.

Враховуючи час між двома подіями отримаємо дуже короткий строк, орієнтовно, у межах 20 днів, без урахування часу на транспортування, яке знадобилось для відновлення Т-55. Це дуже короткий строк, який важко пояснити навіть "стаханівськими" методами.

Навіть враховуючи ситуацію, якщо відновлення танків відбувається шляхом канібалізації машин, коли з 5-10 збирається одна відносно боєздатна. Бо капітальний ремонт Т-55 це, орієнтовно, близько 1000 людино-годин (для Т-72 норматив 1500 людино-годин на капітальний ремонт). Такий строк також пояснює те, що на фото танк не має жодних ознак модернізації й постачається, як є.

Тому є версія, що на фото - одна з перших машин, яка була відновлення для проведення навчання екіпажів. Бо танки Т-54 та Т-55 суттєво відрізняються від радянських танків 70-80-х років цілою низкою рішень ще 40-50-х років. Мова йде про всі компоненти машини, починаючи від аспектів управління машиною, завершуючи допотопною прицільною сіткою прицілу та звісно підготовку заряджаючого.

Прицільна сітка прицілу ТШ-2Б-32П танка Т-55
Прицільна сітка прицілу ТШ-2Б-32П танка Т-55

На користь цього також говорить те, що рашист на фото без зброї та засобів індивідуального захисту, тобто скоріш за все мова дійсно йде про поки доволі глибокі прифронтові тилові райони. Але у будь-якому випадку строки від першої появи інформації щодо розконсервації нехай навіть до початку підготовки екіпажів - доволі стислі.

Читайте також: Винищувач F/A-XX керує в небі БПЛА, а кораблі – надводними безпілотниками: амбітний план США на 10 років