xcounter
#

Рашисти навмання відстріляли "рекордну" кількість "сліпих" крилатих ракет Х-22

80410
Підготовка до вильоту ворожого Ту-22М3 з ракетами Х-22, ілюстративне фото довоєнних часів
Підготовка до вильоту ворожого Ту-22М3 з ракетами Х-22, ілюстративне фото довоєнних часів

Ворог став активніше використовувати радянські архаїчні ракети, щоб "зекономити" більш сучасні "Калібри"

Росіяни завдали новий ракетний удар по території України – із ракетного корвета в Чорному морі було випущено шість КР "Калибр", із стратегічних бомбардувальників типу Ту-22М3 було випущено одразу 10 КР типу Х-22. Ці 16 ракет були випущені по об’єктах на території Київської, Львівської та Миколаївської областей.

Про це розповів речник Міністерства оборони України полковник Олександр Мотузяник, пише АрміяInform.

Читайте також: Стало зрозуміло, для чого рашисти почали "економити" свої ракети "Калибр"
Ворожий Ту-22М3 з ракетою Х-22 йде на зліт, ілюстративне фото довоєнних часів

Тут рашисти поставили "антирекорд" по застосуванню ракет Х-22 – це перший відомий випадок, коли ворог випустив одночасно 10 крилатих ракет цього типу.

Така активність в застосуванні Х-22 може свідчити хіба про те, що в орків до критичних показників вичерпуються їх сучасніші високоточні ракети типів "Калибр", Х-101 чи Х-555. Тому росіяни навмання відстрілюють свої архаїчні крилаті ракети, які складно назвати "високоточними".

Ворожий Ту-22М3 з ракетою Х-22 йде на зліт, ілюстративне фото довоєнних часів

Штатна радіолокаційна головка самонаведення ракети Х-22 наземні об’єкти «бачить» вкрай погано, здатна "захоплювати" хіба що крупні цілі типу "міст" чи "промисловий об’єкт". А від того, наскільки "чітко" радіолокаційна ГСН ракети Х-22 "бачить" свою ціль, і залежить фактична дальність пуску КР, при заявленому показнику в 500 км.

В рашистів є також модернізовані ракети Х-22, що використовують інерційну систему наведення. Але в цьому випадку паспортна точність влучання – це квадрат 10Х10 кілометрів.

Пуск крилатої ракети Х-22 із бомбардувальника Ту-22М3 рашистів, ілюстративне фото довоєнних часів

Вважається, що перехопити ракету Х-22 вкрай складно із-за її специфічної траекторії польоту: після пуску ця КР здіймається до висоти у 22,5 км та набирає швидкість до 3,5-4 Маха, а на дистанції 60 км до об’єкту, перед атакою – вимикає двигун, та виконує піке на ціль під кутом 60 градусів та на швидкості 2 Мах.

Однак три дні назад, 30 травня 2022 року, Повітряні Сили України уже записали собі в актив першу збиту КР типу Х-22. Будемо сподіватись, що оборонці нашого неба зможуть збити більше рашистських Х-22.

Читайте також: Для якої війни призначений ЗРК IRIS-T, що приїде до України від Шольца не раніше вересня