xcounter
#

РФ вперше ударила по Україні ракетами Х-32 із Ту-22М3, рашистам примарився "авіаносець НАТО"

51495
Ворожий Ту-22М3 з ракетами Х-32, ілюстративне фото довоєнних часів
Ворожий Ту-22М3 з ракетами Х-32, ілюстративне фото довоєнних часів

Є припущення, що рашисти також "розпакують" свої запаси знятих з озброєння ракет Х-22, при заправці яких можна отримати "премію Дарвіна" та швидко стати "хорошим русскім"

Із власних джерел Defense Express стало відомо, що вночі росіяни завдали удар по Краматорську, для якого використали вісім крилатих ракет повітряного базування типу Х-32, випущені зі стратегічних бомбардувальників Ту-22М3.

По суті, це був перший епізод бойової застосування російської ракети Х-32, перший випробувальний пуск якої відбувся лише в лютому 2021 року.

Читайте також: РФ вперше застосувала проти України радянську ракету Х-59 (фото)
Рашистський Ту-22М3 з ракетою Х-32 перед першим випробувальним пуском в лютому 2021 року, фото з відкритих джерел

Схоже, оркам десь примарився "авіаносець НАТО" в степах Донбасу, бо кремлівські пропагандони акцентували, що їх крилата ракета Х-32 буде призначена саме для знищення авіаносних ударних груп ВМС США та інших країн-членів блоку НАТО.

Як заявляли самі рашисти, один Ту-22М3 зможе брати на борт від однієї до трьох ракет типу Х-32. Заявлена дальність стрільби – до 1000 км, реальна – схоже в рази менша, раз орки вирішили застосувати Х-32 по цілям у прифронтовому Краматорську, а не по об’єктам в стратегічній глибині території України.

Російські Ту-22М3 із ракетами Х-32 на авіабазі "Хмеймим" в Сирії, лютий 2022 року

Є підстави також припускати, що рашисти мають намір "розпакувати" свої запаси крилатих ракет повітряного базування Х-22, що також входять до набору озброєння бомбардувальників Ту-22М3.

Формально, КР цього типу були зняті з озброєння ЗС РФ на рубежі 2010-х років. Наприкінці 2018 року рашистське Міноборони заявляло намір провести "реанімацію" та модернізацію 30 ракет Х-22, щоб вони почали відповідати ТТХ ракети Х-32. Вартість робіт по кожній ракеті оцінювалась в 300 мільйонів рублів. Судячи з усього, тоді "попіл бюджета" в рашистів не вдався, і на усіх пропагандонських фото Ту-22М3 фігурує саме як "класичний бомбовоз".

Бомбовоз Ту-22М3, фото зразка 2018 року від пропагандонів Міноборони РФ

Зараз знімати зі зберігання Х-22 у рашистів логіка проста – раз вичерпуються запаси новітніх ракет типу "Искандер" та "Калибр", значить потрібно задіяти старіші ракети.

Але схоже, що якщо орки таки наважаться застосовувати проти нас ракети Х-22, то вони ризикують "зіграти в російську рулетку", та в результаті "отримати премію Дарвіна" та стати "хорошими русскіми". Ракета Х-22 заправляється токсичним паливом, усі регламентні роботи техніки мають виконувати в протигазах. Це заскладний як для орків процес, людські жертви в стані ворога неминучі.

Рашистський Ту-22М3 з ракетами Х-22, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Рашисти "переплутали" Одеський аеропорт з авіаносцем та вдарили по ньому "Бастионом"