xcounter
#

Стало зрозуміло, для чого рашисти почали "економити" свої ракети "Калибр"

270956
Завантаження ракет "Калибр" на підводний човен рашистів, фото з відкритих джерел
Завантаження ракет "Калибр" на підводний човен рашистів, фото з відкритих джерел

Росіяни використовують свої ракети навмання, вони нездатні зірвати поставки західної зброї по залізниці

Учора Defense Express в одній із своїх публікацій відзначало, що за добу 31 травня ворог не бив по території України крилатими ракетами типу Х-55, Х-101 та "Калибр". Це була перша доба за весь час війни, коли орки не застосовувати свої крилаті ракети великої дальності.

Але вчора росіяни вирішили перервати таку "оперативну паузу" - близько до ночі вчора, 1 червня, в проміжок 22.45-22.55 чотири крилаті ракети типу "Калибр" влучили по залізничній інфраструктурі в Самбірському та Стрийському районах на Львівщині.

Читайте також: Як і прогнозувалось: в Берліні офіційно оголосили строки передачі ЗРК IRIS-T для ЗСУ
Завантаження ракет "Калибр" на підводний човен рашистів в тимчасово окупованому Криму, супутниковий знімок компанії Maxar

В результаті удару постраждало 5 людей, в дорозі затримуються одразу 18 пасажирських поїздів, приміські електрички між Львовом та Ужгородом 2 червня ходити не будуть, поки не будуть відремонтовані усі пошкодження.

Цей епізод показав, для чого рашисти вирішили "економити" свої крилаті ракети великої дальності. Раз в росіян запаси високоточної зброї вичерпуються до 60-70% від попередніх запасів, значить вони вирішили "берегти" свої КР для нових ударів по залізниці. По "сталевим магістралям" орки б’ють одразу після того, як США та інші наші партнери оголошують про новий пакет поставок зброї для України.

Доставка залізницею машин словацького комплексу С-300 до України у квітні 2022 року, зображення з відкритих джерел

Але далі давайте відслідкуємо такий момент. Як і вчора, так і зазвичай, ракети ворога влучають максимум в один-два об’єкти інфраструктури, що приводить до затримки одразу понад 10 пасажирських поїздів на одній магістралі.

Це вказує, що пасажирські поїзди, "товарняки" та ешелони із західною зброєю їздять по різним маршрутам та графікам.

Як саме їдуть поїзди зі зброю – оркам так і не вдається "вгадати" графік та маршрут. Тому вони своїми ракетами стріляють навмання, і так вони показують свою нездатність зірвати доставку новітньої зброї для ЗСУ на фронт.

Ворожий бомбардувальник Ту-95МСМ із крилатими ракетами Х-101, ілюстративне фото з відкритих джерел

Читайте також: Росіяни послали вслід за "Москвою" ракетні корвети на Каспійському морі