xcounter
#

Рашисти на МТ-ЛБ встановили й 57-мм зенітку С-60: колекція шушпанцерів поповнилась новим зразком

13757
Зенітіа гармата С-60
Зенітіа гармата С-60

С-60, яка є зенітною гарматою, активно використовується для ураження наземних цілей, при цьому окрім МТ-ЛБ рашисти її серійно встановлюють й на "Урали"

Попри постійну пропаганду рашистів свого унікального озброєння з аналоговнєтними можливостями, все частіше армія РФ хизується новими шушпанцерами.

Й після встановлення корабельної зенітної установки 2М-3 на МТ-ЛБ та навіть на гусеничний тягач АТС-59Г у мережі з'явилось фото з МТ-ЛБ з привареною до неї зеніткою С-60.

Читайте також: Чому про передачу німецьких Leopard 1 для України говорить взагалі Данія, і чим ці танки будуть корисні ЗСУ

Але слід зазначити, що її встановлення на МТ-ЛБ в цілому логічне після того, як рашисти почали серійно це робити з вантажними "Уралами".

Й звісно ці системи призначені не для того, щоб боротися з повітряними цілями, а у ролі ерзац-САУ або штурмової гармати, що пов'язано з можливостями 57-мм зенітної системи вести вогонь на дальність 6 км (за специфікаціями для ураження повітряних цілей).

Зазначимо, що ЗСУ також активно використовують С-60 саме у такій ролі, й вочевидь рашисти, на жаль, увібрали цей досвід. При цьому, якщо використання для України таких систем було доволі зрозумілим. Й зрештою ніхто не очікує від цього рішення захмарної ефективності, розуміючі всі ризики, то у рашистів поява таких ерзаців офіційно подається на рівні міноборони РФ, як "потужне озброєння" й звісно з "унікальними можливостями".

Читайте також: Повітряні Сили України підтвердили - "гіперзвуковий" Х-47 "Кинжал" збито, головний міф РФ про аналоговнєт знищено