xcounter
#

Бійці ЗСУ навчились, як стріляти із зенітки С-60 за допомогою дрона (фото)

12566
 Бійці ЗСУ ведуть вогонь із гармати С-60, фото – Генштаб Збройних Сил України
Бійці ЗСУ ведуть вогонь із гармати С-60, фото – Генштаб Збройних Сил України

В умілих руках гармата зразка 1947 року перетворилась в ефективну зброю, удвічі далекобійнішу за танк чи гранатомети

Генеральний штаб ЗСУ на своїй сторінці у Facebook розповів, що наші бійці продовжують отримувати зі складів зберігання старі радянські зенітні гармати типу С-60, що мають калібр 57 мм.

Конкретно ця зенітка, що потрапила в кадр, була вироблена ще в 1947 році. Але до такої архаїчної зброї 75-річної давності було "прикручено" й футуристичний елемент – квадрокоптер, що служить розрахунку С-60 для коригування точності вогню.

Читайте також: Морська піхота ВМСУ використовує протитанкові гармати МТ-12 "Рапіра" (фото)
Бійці ЗСУ опановують зенітну гармату С-60, фото – Генштаб Збройних Сил України

Відтак, як говорять автори публікації, обслуга цієї гармати С-60 може прямою наводкою влучити у ціль діаметром лише 6 метрів на дальність до 1,5 кілометрів. А під час оборонних боїв на стаціонарних позиціях така зенітка показує себе навіть ефективніше, аніж танк чи гранатомети, зокрема за рахунок удвічі більшої дальності стрільби.

Нагадаємо, що серійне виробництво зенітних гармат типу С-60 стартувало ще у 1940-х роках. Такі гармати можуть знищувати цілі на дальності до 6 кілометрів та висоті до 5 кілометрів. Зенітки типу С-60 досі перебувають на озброєнні збройних сил Польщі.

"Гантрак" Збройних Сил України із зеніткою С-60, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Читайте також: ЗСУ знайшли "роботу" для зброї зі збитих Ка-52: у Міноборони натякають, що HIMARS така "тачанка" не замінить