xcounter
#

Новий витвір військово-промислового комплексу РФ: АТС-59Г з корабельною 2М-3М

35663
АТС-59Г
АТС-59Г

Тепер рашисти почали встановлювати корабельну 25-мм зенітну установку на гусеничний тягач родом з 60-х

Після того, як шушпанцер у вигляді гібрида МТ-ЛБ та корабельної зенітної установки 2М-3М вже масово поїхав до прифронтових районів, у РФ вирішили не зупинятися на досягнутому.

Й на свіжому фото помічено перекидання витвору вже абсолютно нового рівня - гусеничний тягач АТС-59Г з тією ж 2М-3М:

Читайте також: У Білорусі підтвердили, що перетворили Су-25 на одноразові носії ядерних бомб та підготували пілотів смертників

Фото помітив та ідентифікував блогер Andrei-bt. Низька якість фото не дозволяє розкрити весь зовнішній вигляд виробу, тому нижче вже результат роботи із графічним редактором від Defense Express для приблизного уявлення, як це виглядає:

Зазначимо, що АТС-59Г створений у 1959 році як транспорт для буксування причіпних гармат. Й вся різниця лише у кабіні, яка у попередній версії була двомісною, а у 1969 році формально мала місця для шести осіб.

АТС-59
АТС-59

Ці тягачі почали знімати з озброєння ще у 70-80-х через поступову відому від причіпної артилерії та відсутність бронювання й активно йшли у "народне господарство". Офіційно у РФ він перебував на озброєнні до 1998 року й через схему зі списанням йшов на продаж цивільному населенню. Й серед жителів тайги та боліт РФ АТС-59Г навіть мали певний попит через високу прохідність, як для будь-якої гусеничної техніки.

Але машина легко могла розорити власника, бо витрата палива 300-сильного двигуна А-650Г сімейства В-2 (який стояв на Т-34) - 32,8-47,5 літра на одну годину з вантажем (в залежності від ваги та наявності причепа), або 152-163 літри на 100 км, до якого ще треба додати 7,6-8,2 літра мастила. І це за "паспортом" по дорогах, тобто у житті та на бездоріжжі все значно гірше.

АТС-59Г расход

Водночас поява АТС-59Г з 2М-3М прямо вказує, що використовувати їх збираються саме як зенітний засіб, а не у ролі бойової машини переднього краю. А підняття з кладовищ списаних ще 25 років тому машин прямо вказує на брак в армії РФ навіть МТ-ЛБ.

Читайте також: У НАТО показали, як українські танкісти проходили навчання на Leopard 2A4 (фото)