xcounter
#

Абсолютний "анлоговнєт": РФ запустила у серію "шушпанцер" - МТ-ЛБ із корабельною зеніткою 2М-3​

"Шушпанцер" РФ - МТ-ЛБ із корабельною зеніткою 2М-3​
"Шушпанцер" РФ - МТ-ЛБ із корабельною зеніткою 2М-3​
21086

Тепер рашисти перейшли до серійного виготовлення "шушпанцерів" і вже кричать, що була проведена "неймовірна робота"

У РФ було зафіксоване перекидання залізницею, як мінімум, двох "шушпанцерів" - легкого бронетранспортера МТ-ЛБ із встановленою на них корабельною зенітною установкою 2М-3.

Місце та час знімання невідомі, але, з огляду на погодні умови, кадр був зроблений на території РФ і відносно нещодавно. При цьому рашисти самі вирішили вихвалитись результатом своєї праці.

Читайте також: Eurofighter може отримати нове замовлення від Іспанії, але є одна важлива умова

Зазначимо, що буквально вчора з'явилось фото із саме таким "шушпанцером". Але воно було зроблено на території невстановленої ребмази. І склалось враження, що мова йде про "народну творчість".

МТ-ЛБ 2М-3
МТ-ЛБ із корабельною зеніткою 2М-3

Але з огляду на те, що тепер одразу зафіксовані декілька машин, тим паче у тилу РФ, то можливо стверджувати, що рашисти запустили таку "модернізацію" у серію. Більше того, цей витвір вже почали вихваляти, називаючи проведену роботу "неймовірною", яка "може запросто дати фору будь-яким виданим озброєнням".

При цьому чомусь у РФ досі не вигадали назву для цієї розробки, а також не повідомляють, чи буде цей "аналоговнєт" брати участь у параді у Москві на 9 травня.

Але якщо все ж таки підходити до питання появи такого серійного виду озброєння у РФ більш серйозно, то треба зазначити декілька аспектів. По-перше, поява таких виробів означає те, що брак бронетехніки у рашистів дійсно набирає обертів, а виробництво та відновлення серійних машин не встигає за втратами. І ніяких інших варіантів, окрім початку виробництва "шушпанцерів" у РФ немає.

корабельна зенітна установка 2М-3
Корабельна зенітна установка 2М-3

По-друге, ці корабельні зенітні установки 2М-3 родом із 40-х років використовують спарену автоматичну гармату, яка виконана у доволі специфічному 25-мм калібрі. Він не просто не використовується у сухопутних військах РФ, він також малорозповсюджений на російському флоті де головним зенітним калібром є 30 мм. Тобто питання забезпечення цих "шушпанцерів" боєприпасами потребує додаткових зусиль.

Водночас не варто забувати, що навіть такий "шушпанцер" залишається військовою технікою з доволі потужним озброєнням. Хоча сама ситуація, коли РФ розгорнуло серійне виробництво таких зразків, які на полі бою зустрінуться з M2 Bradley та Leopard 2 ще рік тому вважалось би фантастикою.

Читайте також: США активізували підготовку ЗСУ до штурмів ліній оборони армії РФ: у новому пакеті допомоги - M60 AVLB