xcounter
#

Новий рівень "шушпанцера": рашисти схрестили корабельну зенітну установку з МТ-ЛБ

20313
Корабельна зенітна установка 2М-3
Корабельна зенітна установка 2М-3

Об'єктивно перевершити 25-мм спарену артилерійську установку 2М-3​ призначену для катерів на МТ-ЛБ буде вкрай важко

Армія РФ вже відзначилась абсолютно новим рівнем кустарних бойових машин, починаючи від тюнінгу бронювання колодами, автомобільними дисками, деталями знищеної бронетехніки прив'язаних дротами, до сіток із камінням.

Більше того, почала навіть промисловий випуск обшитих "бронею" вантажівок, але тепер досягла абсолютно нового рівня, перебити який буде вкрай важко. Бо рашисти встановили корабельну зенітну установку 2М-3 на МТ-ЛБ.

Читайте також: Німеччина хоче викупити у Швейцарії 96 законсервованих Leopard 2 для "кругового постачання" ЗСУ
2М-3 на МТ-ЛБ
Фото шушпанцера рашистів виклав користувач Twitter Damian Twardosz

З огляду на фото його зроблено на рембазі на якій й проводяться роботи із перетворення МТ-ЛБ на "шушанцер". Водночас мітка про 27 регіон натякає, що машина колись належала підрозділу з Хабаровського краю РФ.

Зазначимо, що 2М-3 була розроблена наприкінці 40-х років, та встановлювалась на катери, тральники та десантні кораблі. У її башті встановлена спарена 25-мм автоматична гармата зі швидкострільністю 300 пострілів на хвилину на ствол.

Артилерійські катери проєкту 1204
Артилерійський катер проєкту 1204

До цього було відомо лише про декілька "шушпанцерів" з нею, зокрема зустрічається непідтверджена інформація про МТ-ЛБ з 2М-3, яку використовували азербайджанські військові під час війни за Нагірний Карабах у 1992-1994 роках.

А також про відносно свіже встановлення установки сирійцями на шасі ЗиЛ-131 під час цивільної війни. Хоча якість фото дозволяє говорити про "фотошоп". І тому витвір рашистів зразка 2023 року є точно першим достовірним підтвердженням абсолютно нового рівня у виробництві "шушпанцерів".

2М-3 Зил
2М-3 на ЗиЛі, при цьому на "сирійці" російська форма

Зазначимо, що у поєднанні морської тематики та МТ-ЛБ у рашистів вже є доволі потужний досвід, зокрема раніше було помічено встановлення на це шасі морські установки з великокаліберними кулеметами. Але встановлення на МТ-ЛБ 2М-3 очевидно є виходом на абсолютно новий рівень.

Читайте також: У РФ "шмагають мертвого коня": за невиконання оборонного замовлення будуть відбирати заводи