xcounter
#

Рашисти кажуть, що хочуть прикривати штурмові групи "Варанами" з "Тритоном", але дрони їх все одно дістануть

43690
РЕБ "Тритон" на роботі "Варан"
РЕБ "Тритон" на роботі "Варан"

Загалом ворог працює над напрямком роботизованих систем, а передусім оснащення їх різних корисним навантаженням

Генеральний директор російської компанії "Лаборатория ППШ Деніс Осломєнко заявив, що російське окупаційне військо використовують "роботи-подавителі дронів" з їхньою системою радіоелектронної боротьби "Тритон" у сірій зоні бойових дій для прикриття евакуаційних груп від FPV-дронів, а також від скидів з безпілотників.

Він заявив, що також зараз у концепції є два роботи з цією системою РЕБ, які будуть супроводжувати на полі бою або ж штурмові групи або тих же роботів-штурмовиків. "У майбутньому це повинно масово з’являтися. Але ці роботи з РЕБ, які прикривають евакуаційних роботів або роботів, що встановлюють міни — вони вже є і працюють у зоні СВО", — відзначив Осломєнко.

Читайте також: Наш БПЛА не просто збив з колії поїзд у Волгоградській області РФ, це дістають арсенал за 400 км від кордону

Найбільш ймовірно, що у цьому контексті йдеться про встановлений РЕБ "Тритон" на роботі "Варан", відео та фото з яким нещодавно публікувала та ж "Лаборатория ППШ". Щоправда, тоді в дописі йшлося вже не про евакуаційні групи, а про "ефективну систему РЕБ для прикриття штурмових груп".

Нагадаємо, що російський "Тритон" випускається у різних версіях. Та, яку планують встановлювати на дронах, складається з двох модулів для створення завад (изделия ЛГШ-608 і ЛГШ-609).

Загалом ворог зараз створює все більше зразків своїх РЕБ на безпілотниках, зокрема нещодавно рашисти заявляли, що мають новий наземний дрон під РЕБ зі штучним інтелектом, яка має працювати без втручання оператора і нібито може глушити "всі діючі частоти, на яких працюють безпілотники Сил оборони України.

РЕБ
Ворожий РЕБ "Абзац"

Також раніше противник розповідав, що хочуть зробити машину РЕБ на базі нового автомобіля-амфібії "за мотивами ЛуАЗа", прототип розробки мають представити на форумі "Армия" у серпні цього року.

Водночас наші військові вже мають рішення, яке дозволяє FPV-дронам працювати навіть за умов роботи ворожого РЕБ. Так, раніше Defense Express розповідав, що українські FPV-дрони з машинним зором вже на передовій і уражають цілі під дією ворожого РЕБ.

Читайте також: "Розумний" РЕБ від розробника зенітного дрона Roadrunner: у компанії розповіли про новинку