xcounter
#

Рашисти хочуть зробити машину РЕБ на базі нового автомобіля-амфібії "за мотивами ЛуАЗа"

4006
Ворожий РЕБ "Волнорез", фото ілюстративне
Ворожий РЕБ "Волнорез", фото ілюстративне

Ворог планує озброїти цю машину своїм "Волнорезом", а в перспективі також використовувати і як носій групи FPV-дронів

Російська "оборонка" хоче на базі свого майбутнього автомобіля-амфібії створити машину радіоелектронної розвідки та радіоелектронної боротьби, про це повідомляють пропагандистські ЗМІ окупантів з посиланням на одного з розробників системи РЕБ "Волнорез", яка має стати базою для майбутньої машини.

Ця машина РЕБ базуватиметься на шасі такого собі всюдихода-амфібії під назвою "Тритон", про створення якого стало відомо на початку цього року (повідомлялося про складання дослідного зразка, на випробування машина має вийти у травні-липні цього року, а загалом у планах — виробництво 500 машин на рік), причому самі рашисти кажуть, що дослідний зразок створюється "по мотивах шасі ЛуАЗа".

Читайте також: РФ з 2021 року збиралась робити БМД-2М, але схоже почала тільки зараз

Ці машини ворог розглядає як "ефективний варіант форсування річок", коли здійснюється перекидання груп з 50 невеликих машин-амфібій з екіпажем по п’ять осіб у кожній за підтримки артилерії та авіації. Перевагою "Тритона" рашисти називають "можливість "стрибати" у воду з невисокого обриву, не втрачаючи плавучості".

Волнорез
"Волнорез", який рашисти хочуть ставити на майбутню машину РЕБ

Вантажність машини на воді має становити півтори тонни, на ґрунтах — одну тонну. Ціна автомобіля з бензиновим двигуном озвучена на рівні 2,4 млн рублів, з дизельним — 2,9 млн рублів. Мовляв, "за ціною одного бронетранспортера можна купити десять "Тритонів".

Повертаючись до машини РЕБ, то ворог позиціює свою нову розробку як машину, яка буде вести моніторинг будь-яких ділянок фронту на передньому краї, прикривати підрозділи, що наступають, евакуаційні групи, підтримувати ротацію тощо. Як перспективний варіант розглядається, що ця машина РЕБ може в теорії буди носієм групи FPV-дронів.

Коли саме така машина може з’явитися у ворожому війську наразі невідомо. Але прототип свого "Тритона" рашисти хочуть продемонструвати на цьогорічному форумі "Армия-2024" у серпні.

Читайте також: Нові виклики Shahed-136: 10 тисяч на рік, бойові частини та 4G