xcounter
#

Рашисти хочуть літати на Ту-95МС ще 17 років, хоча модернізація тягнеться вже 4 роки

10464
Рашистський Ту-95МС, ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистський Ту-95МС, ілюстративне фото з відкритих джерел

Росіяни ставлять акцент лише на бойових можливостях цього бомбардувальника, і зовсім забувають про обмежений ресурс його планера

Польський портал Defence24 присвятив власний огляд рашистським стратегічним бомбардувальникам Ту-95МС, які Кремль використовує для ракетних ударів по Україні. Для початку, автори видання вирішили нагадати про такий факт – РФ хоче зберегти свої Ту-95МС в строю хоча б до 2040 року, тому веде відповідну програму модернізації. Оскільки бомбардувальники цього типу для рашистських терористів є "дешевим та надійним" інструментом, щоб і далі руйнувати цивільну інфраструктуру України.

Рашистський Ту-95МС із вузлами підвіски для Х-101, ілюстративне фото з відкритих джерел

Якщо додатково попрацювати з відкритими джерелами даних, то можемо побачити таке. Кремль ще в 2018 році заявив про початок проекту по модернізації під індексом Ту-95МСМ. Публічно заявлялись лише загальні деталі проекту – оновлення бортового обладнання літаків та розширення номенклатури ракетного озброєння. Але навіть станом на серпень 2022 року російські посадовці заявляли, що роботи за проектом Ту-95МСМ ще тривають, і їх фінальний результат передбачити поки складно.

Читайте також: Рашисти хочуть добудувати Ту-160 і Ту-22М3 із радянських "заготовок", бо мають проблеми з носіями для КР

В свою чергу, автори Defence24 нагадують про деякі нюанси з експлуатацією рашистських Ту-95МС. Для початку, такі стратегічні бомбардувальники виготовлялись 35-40 років тому, серійне виробництво зупинилось в 1992 році. Виробничих ліній для виробництва нових дальніх бомбардувальників у росіян нема. І при цьому всьому орки ігнорують питання з технічним станом фюзеляжів своїх Ту-95МС, чим лише прискорюють закономірний фінал та списання таких літаків.

Рашистський Ту-95МС, ілюстративне фото з відкритих джерел

Defence24 вважає, що насправді в строю "ВКС РФ" зараз є лише 55 літаків Ту-95МС, замість 60 заявлених в The Military Balance 2022. І це при тому, що частина таких бомбардувальників можуть використовуватись лише "в навчальних цілях".

Для застосування своїх Ту-95МС мають доволі обмежену інфраструктуру – лише аеродроми "Энгельс" в європейській частині РФ та "Украинка" на Далекому Сході, основні для 22-гої та 326-ої важких бомбардувальних авіадивізій відповідно. Летовища "Дягилево" в Рязанскій області та "Оленья" на Кольському півострові можуть використовуватись скоріше як резервні. Що звужує простір для маневру росіянам та спрощує доставку "бавовни" для Сил оборони України.

Рашистські Ту-95МС на аеродромі "Енгельс" станом на 29 грудня 2022 року, супутниковий знімок від Planet Labs, який наводить портал The Drive
Читайте також: Чим особливий Ту-95МС, і чому саме цей літак обирають рашисти для ударів по Україні