xcounter
#

Знімок з "Енгельса" не показує сліди "бавовни", але удар все рівно дав результат

25437
Рашистський аеродром "Енгельс" станом на 29 грудня 2022 року, супутниковий знімок від Planet Labs, який наводить портал The Drive
Рашистський аеродром "Енгельс" станом на 29 грудня 2022 року, супутниковий знімок від Planet Labs, який наводить портал The Drive

"Затримка" рашистів у 2-3 дні допомогла наростити "запас міцності" енергосистеми України, і це ще більш віддалило Кремль від його мети

Портал The Drive розповідає, що у четвер 29 грудня його журналісти отримали в своє розпорядження новий супутниковий знімок рашистського аеродрому "Енгельс", зроблений у той же день. На цьому знімку відсутні сліди "бавовни" від ударів по "Енгельсу", які відбулись 27 грудня та 29 грудня. Але на цьому знімку є інші деталі, на які варто звернути увагу.

Для початку, на цьому фото ми можемо побачити мінімум один Ту-160 та мінімум два Ту-95МС, покриті снігом. Біля Ту-95МС взагалі нема ніякої снігоприбиральної техніки, біля Ту-160 якраз розчищали майданчик, інші снігоприбиральні машини саме розчищали злітно-посадкову смугу для майбутнього вильоту стратегічних бомбардувальників.

Читайте також: Чим особливий Ту-95МС, і чому саме цей літак обирають рашисти для ударів по Україні
Рашистський аеродром "Енгельс" станом на 29 грудня 2022 року, супутниковий знімок від Planet Labs, який наводить портал The Drive

Рашисти зробили висновки із своїх попередніх помилок, та збудували своєрідні "переборки" на стоянці між літаками. Що в свою чергу дозволяє припускати, що під час атаки 5 грудня на "Енгельс" було пошкоджено більш ніж один Ту-95МС – якщо перший зазнав пошкоджень через пожежу, то інші могло побити уламками від розльоту боєголовки дрону.

Те, що в орків мінімум три стратегічні бомбардувальники встигли перетворитись ледь чи не на снігові кучугури, може вказувати – техніка аеродрому "Енгельс" весь цей час використовувалась переважно для прибирання слідів від "прильоту", що відбувся 27 грудня 2022 року.

Рашистський Ту-95МС, ілюстративне фото з відкритих джерел

Навіть якщо супутникові знімки поки що не підтверджують інформацію про можливе пошкодження 5 стратегічних бомбардувальників та утилізацію 17 рашистів після атаки 27 грудня, все рівно удар по "Енгельсу" досяг своєї мети. Якщо для підготовки попереднього ракетного обстрілу України росіянам знадобилось 11 діб, то для підготовки до обстрілу 29 грудня – уже 13 діб. Як бачимо, вдала "бавовна" збільшила необхідний інтервал мінімум на 2 доби, і це дозволило виграти час для збільшення "запасу міцності" нашої енергосистеми – на цей раз обійшлось без аварійних відключень в масштабах країни.

Підрахунки по залишкам крилатих ракет рашистів та по інтервалу на підготовку до нової атаки насправді мають свій практичний сенс. Бо вони дають підстави для впевненості, що Україна таки витримає "ракетний терор" Кремля.

Ту-141 "Стриж", що може використовуватись для доставки "бавовни" на військові об'єкти рашистів, фото ілюстративне
Читайте також: Рашисти використовують крилаті ракети Х-101, виготовлені в четвертому кварталі 2022 року