xcounter
#

Ракети Brimstone для катерів "Гюрза" та "Кентавр", БТР M113 запустив ракету від КБ "Луч" та "Мста-Б" біля окупованого Криму: події тижня від Defense Express

7476
Кадр з випробувань ПТРК, встановленого на БТР M113, з презентаційного відео ДККБ "Луч" для виставки EDEX-2021 у Єгипті
Кадр з випробувань ПТРК, встановленого на БТР M113, з презентаційного відео ДККБ "Луч" для виставки EDEX-2021 у Єгипті

Усі катери ВМС України типу "Гюрза" та "Кентавр" планують озброїти новими ракетами Brimstone Sea Spear від MBDA; американський БТР M113 став носієм українських ПТРК від КБ "Луч"; Збройні Сили України розмістили біля окупованого Криму гаубиці "Мста-Б" – – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

РФ починає серійне виробництво свого аналогу польського ЗРК Poprad

Російська оборонна корпорація "Ростех" оголосила про старт серійного виробництва свого новітнього зенітно-ракетного комплексу малої дальності "Гибка-С", розповідають російські ЗМІ.

Читайте також: Bloomberg пише про "таємні" і "форсовані" поставки понад 20 Bayraktar TB2 в Україну, але насправді поспіху немає
"Гибка-С"
Російський ЗРК малої дальності "Гибка-С", фото з відкритих джерел

При цьому вони стверджують, що комплекс "Гибка-С" - це "експортно-орієнтований виріб", державні випробування якого відбулись ще в 2019 році. Але при цьому – не розкривають, хто ж має стати покупцями цього російського ЗРК малої дальності, який начебто може уражати повітряні цілі на ходу при швидкості до 30 кілометрів на годину.

"Гибка-С"
Стрільба із російського ЗРК малої дальності "Гибка-С", фото з відкритих джерел

В загальних рисах російський комплекс "Гибка-С" можна назвати аналогом польського ЗРК малої дальності Poprad. Вони мають однакову архітектуру – декілька ПЗРК, встановлених на шасі бронеавтомобіля, що також виступає платформою для апаратури управління стрільбою. Більше деталей – в нашому матеріалі.

Усі катери ВМС України типу "Гюрза" та "Кентавр" планують озброїти новими ракетами Brimstone Sea Spear від MBDA

Така пропозиція, як стало відомо Defense Express, обговорюється у рамках використання кредиту від Британського експортно-кредитного агентства (UKEF) для розвитку та зміцнення ВМСУ.

"Гюрза-М"
Три малі броньовані артилерійські катери типу "Гюрза-М" взяли участь в параді на честь 30-річча Незалежності України у Києві

Йдеться про кредит на суму 1,7 млрд фунтів стерлінгів, наданий Україні Великою Британією на десять років. Кредит передбачає виділення коштів на створення в Україні двох військово-морських баз, придбання у Сполученого Королівства двох тральщиків, будівництво восьми ракетних катерів і, власне, ракетного озброєння для цих катерів. Деталі – в матеріалі Defense Express.

Стало відомо, із якої країни вперше за багато років прилетів на ХДАВП для ремонту літак Ан-74

Літак Ан-74ТК-200С, який прилетів на заводський аеродром ДП "Харківське державне авіаційне виробниче підприємство" (входить до складу ДК "Укроборонпром") у листопаді цього року належить ВПС Туркменістану.

Ан-74ТК-200С
Ан-74ТК-200С "17 синій" ВПС Туркменістану

Назву країни, "розсекретила" прес-служба Концерну у своєму звіті про покращення роботи харківського авіапідприємства за останній період.

Збройні Сили України розмістили біля окупованого Криму гаубиці "Мста-Б"

Збройні Сили України на одному з військових полігонів Херсонщини поблизу адмінмежі з окупованим Кримом провели тактичне навчання артилерійських підрозділів, що входять до складу угрупування військ “Південь” та озброєні гаубицями "Мста-Б" калібру 152 міліметри.

"Мста-Б"
Українські "Мста-Б" на Херсонщині, фото - прес-служба Генштабу ЗСУ

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генерального штабу ЗСУ. Розрахунки українських "Мста-Б" тренувались діяти в умовах відбиття морського десанту противника, або ж відбиття сухопутного наступу частин армії РФ із території окупованого Криму.

Американський БТР M113 став носієм українських ПТРК від КБ "Луч"

ДП "Київське державне конструкторське бюро "Луч" (входить до складу ДК "Укроборонпром") успішно провело випробувальні пуски керованими ракетами з протитанкового комплексу власного виробництва з гусеничного бронетранспортера М113 у рамках демонстрації зброї неназваному інозамовнику.

БТР М113 КБ "Луч" ракета
Кадр з випробувань ПТРК, встановленого на БТР M113, з презентаційного відео ДККБ "Луч" для виставки EDEX-2021 у Єгипті

Як повідомило видання Defence Blog з посиланням на джерело в ДККБ "Луч", демонстрація проводилась на військовому полігоні в Південній Азії для одного з потенційних покупців українських ПТРК.

Гарних вихідних!

Читайте також: Washington Post знову лякає наступом Росії на Україну (нові знімки)