xcounter
#

Washington Post знову лякає наступом Росії на Україну (нові знімки)

Україна має готуватись до атаки Росії, знову пишуть у США
Україна має готуватись до атаки Росії, знову пишуть у США
2980

Розвідка США попереджає, що Росія планує масований військовий наступ на Україну за участю 175 тис. військовослужбовців

Оскільки напруга між Вашингтоном і Москвою зростає через потенційне вторгнення Росії в Україну, розвідка США виявила, що Кремль може провести наступ на Україну на декільках фронтах вже на початку наступного року. До бойових дій з боку РФ може бути залучено до 175 000 військовослужбовців, стверджується у публікації The Washington Post.

Аналіз США планів Росії частково базується на супутникових знімках, які "показують новоприбулі підрозділи в різних місцях уздовж українського кордону протягом останнього місяця", сказав представник адміністрації США на умовах анонімності.

Читайте також: Збройні Сили України розмістили біля окупованого Криму гаубиці "Мста-Б"

Несекретний документ американської розвідки, отриманий The Post, який містить ці супутникові фотографії, показує скупчення російських військ у чотирьох місцях.

мапа
The Post, серед іншого, наводить супутникові фотографії від Maxar, які вже публікувалися. Зокрема, цей знімок від 9 листопада: скупчення бронетанкових частин, танків та самохідної артилерії разом із наземними військами в районі російського міста Єльня неподалік кордону з Білоруссю.
З 1 по 9 листопада кількість техніки та площа укриттів зросла на цій ділянці під Єльнею десь на 17 відсотків

Згідно з документом, вже розгорнуто 50 бойових тактичних груп, а також "новоприбулі" танки та артилерія. Проте найновіші дані включають знімки за 26 листопада.

танк
Керівництво ЗС України, як повідомлялось, має опрацьовані варіанти відбиття російської агресії за різними сценаріями. Фото: Глеб Гараніч

У той час як українські оцінки свідчать про те, що Росія має близько 94 000 військовослужбовців біля кордону, на карті США цифра становить 70 000, але вона передбачає збільшення до 175 000 і описує інтенсивне переміщення батальйонних тактичних груп до кордону та з нього, щоб "заплутати наміри і створити невизначеність".

напад
Україна відчуває постійну загрозу російського військового нападу

Представник адміністрації США висловив занепокоєння з приводу залучення до посилення складу армії РФ у цих зонах резервістів, що додасть ще 100 000 військовослужбовців до приблизно 70 000 вояків, які зараз розгорнуті.

Армія РФ
Армія РФ активно відпрацьовує взаємодію військ на полі бою. Основними тактичними одиницями є батальйонно-тактичні (а іноді й полкові) бойові групи.

"Російські плани можуть передбачати військовий наступ на Україну вже на початку 2022 року з масштабом сил, у два рази більшим, ніж ми бачили минулої весни під час навчань Росії біля кордонів України", – сказав представник адміністрації США на умовах анонімності .

"Плани передбачають широке переміщення 100 батальйонних тактичних груп з приблизно 175 000 чоловік особового складу разом із бронетехнікою, артилерією та технікою", наводить його слова The Washington Pos.

Видання The Washington Post пише, що Кремль свідомо переміщує війська до кордону з Україною, вимагаючи від Вашингтона гарантій, що Україна не вступить до НАТО і що Альянс утримуватиметься від певних військових дій на території України та навколо неї. Криза вже спровокувала побоювання поновлення війни на європейській території і напередодні запланованої на наступному тижні віртуальної зустрічі президентів США та Росії Джо Байдена та Володимира Путіна.

Для тиску на Україну і Захід Кремль має намір використати стратегічні військові навчання
Для тиску на Україну і Захід Кремль традиційно використовує військові навчання. Цього року такими були "Захід-2021" спільно з збройними силами Білорусі

Путін зажадав від Сполучених Штатів та їхніх союзників нових гарантій, що виключають будь-яке розширення НАТО з включенням України та Грузії та обмеження військової активності поблизу кордонів Росії, особливо в Україні та навколо неї.

Вимоги щодо нового пакту про європейську безпеку висуваються після того, як Путін неодноразово стверджував, що військова діяльність США та союзників в Україні та поблизу кордонів Росії перетинає червону лінію для Кремля.

танки
Росія хоче отримати нові гарантії шляхом примусу перед загрозою війни

Росії потрібні "точні юридичні, судові гарантії, тому що наші західні колеги не виконали усних зобов’язань", – сказав Путін у промові в Кремлі цього тижня, запропонувавши почати "сумісні переговори на цю тему", пише The Washington Post. Тож військові ігри навколо України якраз і є однією зі складових прагнень Москви домогтися нового поділу Європи на сфери впливу.

Читайте також: Морська піхота на Одещині тренувалась відбивати атаку росіян із Придністров’я