xcounter
#

ПС США отримують неякісні деталі для F-16, F-22, C-130J, але чому підрядники уникають відповідальності

2201
F-22, фото ілюстративне, джерело - U.S. Air Force
F-22, фото ілюстративне, джерело - U.S. Air Force

Це вже не вперше, коли ПС США мають проблеми з обліком дефектних запасних частин, і питання тут не тільки у коштах

Генеральний інспектор оборонного відомства США випустив новий звіт, в якому йдеться про те, що повітряні сили країни станом на сьогодні не мають необхідних механізмів для того, щоб вимагати від підрядників повернення коштів за постачання несправних комплектуючих - через те службі банально доводиться витрачати набагато більше коштів, сплачуючи фактично за несправне обладнання, і також за його ремонт.

Як приклад - у ПС США не вимагали повернення коштів одразу за 45 несправних компонентів для військово-транспортного літака C-130J Super Hercules вартістю аж у 5,9 млн доларів через такі банальні причини, як відсутність системи відстеження компонентів та нерозуміння гарантійних вимог. І також йдеться про ще 77 дефектних компонентів на півмільйона доларів для інших літаків, включно з F-16 та F-22, розповідають у виданні Air and Space Forces Magazine.

Читайте також: 2,6 млрд доларів за два літаки, але деталі в секреті: Boeing та ПС США нарешті погодили ціну на E-7A Wedgetail

Причому йдеться не тільки про зайві витрати, але й про життя пілотів - зокрема у виданні згадують випадок із загибеллю пілота винищувача F-16 через несправне катапультне крісло - тоді ПС США провели офіційне розслідування, яке виявило, що виріб дійсно був низької якості.

Разом з тим, ПС США все ж вдалося отримати компенсацію за 185 дефектних компонентів загальною вартістю 19,4 млн доларів, але у Пентагоні все одно занепокоєні тим, що середній термін, за який служба надає докази підрядникам, становить аж 81 день. Для розуміння "розтягнутості" процесів у виданні згадують, що ПС США знадобилося аж чотири місяці, щоб завершити всі процеси з отримання компенсації лише у 1 млн доларів за неякісні комплектуючі до бомбардувальника B-1.

"Ці умови виникли через те, що у ПС не було адекватного керівництва і контролю над частиною процесу звітності про недоліки, які стосуються відшкодування підрядникам. У результаті ПС проґавили можливість притягти до відповідальності підрядників і отримати відшкодування за дефектні деталі", - йдеться у звіті. Під відшкодуванням може бути як повернення коштів, так і ремонт або заміна дефектних компонентів.

Зрештою, у Пентагоні визначили цілий список з рекомендацій, щоб у ПС США могли покращити ситуацію у цьому напрямку. Причому це вже не вперше, коли у службі виникають проблеми із запасними частинами - наприклад, у 2023 Рахункова палата США виявило, що через відсутність контролю за комплектуючими до F-35 була втрачена можливість оцінити збитки аж на десятки мільйонів доларів.

Раніше Defense Express розповідав, що два оборонних гіганти неочікувано відмовилися від програми середнього вертольота для британців.

Читайте також: ВПС США хочуть витратити $500 млн на датчики для транспортних літаків