xcounter
#

Пропагандони РФ видали кадри знищення їх С-350 за влучання по нашому ОТРК "Грім"

22662
ОТРК "Сапсан"
ОТРК "Сапсан"

Це саме той момент, коли будь-які додаткові коментарі будуть зайвими

Сьогодні стало відомо про те, що наші нацгвардійці за допомогою FPV-дронів знищили новітній та рідкісний російський зенітно-ракетний комплекс С-350, котрий можливо вперше за весь час повномасштабного вторгнення РФ "засвітився" у зоні бойових дій. Та можливо є найдорожчою ціллю ворога, яку наразі вдалось знищити із використанням FPV-дронів.

Але нюанс ситуації полягає далі в тому, що рашистські пропагандисти і тут проявили свою фірмову неперебірливість, і примудрились видати кадри з наших дронів при ураженні їх комплексу С-350 за начебто "їх удар" по пусковій нашого ОТРК "Гром". Щоправда, за певний час росіяни цей пост видалили, але вцілому вийшов саме той момент, коли будь-які коментарі будуть зайвими.

Читайте також: Які пошкодження можуть бути в Leopard 2A4, коли на ремонт треба везти в Польщу, а не в Україні
Скріншот неправдивої заяви російських окупантів із згадкою вітчизняного ОТРК "Грім"

Тим більш, що наявна у відкритому доступі інформація поки що навряд чи дозволяє припускати, що вітчизняний ОТРК "Грім" набув достатньої функціональності для того, щоб його можна було вже використовувати для бойових дій проти російських окупантів.

Наприклад, можемо згадати, що на початку листопада 2023 року начальник Головного управління ракетних військ і артилерії та безпілотних систем Генштабу ЗСУ бригадний генерал Сергій Баранов доволі цікаво натякнув про поточний стан справ із комплексом "Грім". Якщо точніше, то в інтерв’ю для АрміяFM він сказав наступне - "я поки що хотів би таємничість зберегти. Але так, він є, він вдосконалюється, і росіяни нехай відчувають його дію на собі".

Макет балістичної ракети до ОТРК "Грім-" та стендові випробування її частин, зображення з відкритих джерел

Ця заява від бригадного генерала Баранова тоді прозвучала дуже оптимістично. Бо ще влітку 2023 року в публічному обороті були дані про те, що "Грім" готовий лише на 65-70%, і на його завершення необхідно мінімум півмільярда доларів, без деталізації по часу.

Водночас, такі об’єктивні речі аж ніяк не заважали до цього моменту Міноборони РФ заявляти про взагалі збиття ракет до ОТРК "Сапсан". "Перехоплювати" українську балістичну ракету "Грім-2" рашисти почали ще у березні цього року, наразі зафіксовано уже 7 таких заяв від російських окупантів, а у жовтні Міноборони РФ почало "збивати" балістичні "Грім-2" вже по дві на день.

ОТРК "Сапсан"
Читайте також: У ЗСУ засвітили найекзотичніший реактивний снаряд С-8П у "привітанні" для рашистів