xcounter
#

У ЗСУ засвітили найекзотичніший реактивний снаряд С-8П у "привітанні" для рашистів

19886
У ЗСУ засвітили найекзотичніший реактивний снаряд С-8П у "привітанні" для рашистів

С-8П - спеціальний некерований реактивний снаряд, який призначений для боротьби із засобами протиповітряної оборони противника

Використання армійської авіації Збройних Сил України передбачає не лише "засипання" ворога некерованими реактивними снарядами, а значно складніші комбінації.

Зокрема на відео з "вітанням" ворогів з Днем святого Миколая від 12-ої окремої бригади армійської авіації ім. генерал-хорунжого Віктора Павленка засвітили дуже екзотичні некеровані реактивні снаряди С-8П.

Читайте також: США раніше мали досвід, коли снаряди треба десятками тисяч за раз, але про це "забули"

С-8П

Але справа в тому, що це снаряди не для ураження ворога, а для створення перешкод для роботи радіолокаційних станцій. Під час детонації ці ракети розкидають у повітрі диполі - смужки металізованого скловолокна, які утворюють на екранах радарів ворога засвіти. Кожний такий реактивний снаряд утворює за три секунди хмару завад об'ємом до 500 кубічних метрів.

А це вже дає можливість безпечніше наблизитись до противника, зокрема під час операції з ураження об'єктів ворожого ППО. А це може бути здійснено не лише вертольотами у "другій хвилі", а й літаками.

Таким чином ЗСУ питанні застосування авіації застосовують значно більше хитрощів ніж може здатися, на перший погляд, й не обмежуються лише західними засобами на кшталт хибних цілей ADM-160 MALD.

Водночас використання С-8П ще досі ніколи не потрапляло на кадри, а у мережі навіть немає якісних фото цього некерованого реактивного снаряда.

С-8П

Читайте також: Трамп та "нові" республіканці у США загрожують глобальним зсувом для усього світу і це не припущення