xcounter
#

Які пошкодження можуть бути в Leopard 2A4, коли на ремонт треба везти в Польщу, а не в Україні

4688
Перший Leopard 2A4 зі складу ЗСУ, переданий для ремонту на завод Bumar-Labedy, 22 липня 2023 року, джерело - Twitter-профіль міністра оборони Польщі Маріуша Блащака, фото ілюстративне
Перший Leopard 2A4 зі складу ЗСУ, переданий для ремонту на завод Bumar-Labedy, 22 липня 2023 року, джерело - Twitter-профіль міністра оборони Польщі Маріуша Блащака, фото ілюстративне

Як зараз відбувається робота з польським ОПК, коли треба ремонтувати техніку

Польський оборонний концерн PGZ оголосив, що завод Bumar-Labedy отримав для ремонту чергову партію танків Leopard 2A4 зі складу Збройних Сил України. Кількість привезених для відновлення машин не розголошується, відомо, що вони зараз проходять діагностику технічного стану для оцінки необхідного обсягу робіт.

При цьому PGZ опублікувало фото одного з танків, доставлених на Bumar-Labedy. І там чітко видно, що цей Leopard 2A4 отримав значну кількість влучань в лобову деталь башти, деякі з яких пробили зовнішнє бронепокриття, пише польський портал Defence24.

Читайте також: Нацгвардійці FPV-дроном вперше знищили пускову новітнього ЗРК С-350 (відео)

Від Defense Express наголосимо, що це повідомлення має значення одразу за двома напрямками. Перший – воно може ілюструвати, наскільки часто доводиться возити "Леопарди" на ремонт до Польщі. Якщо згадати про те, що до цього у відкритих джерелах повідомлення про доставку наших танків на ремонт до Bumar-Labedy фіксувалось у липні 2023 року.

Другий напрямок – це ілюструє, за якими напрямками зараз продовжується співпраця між Україною та польською оборонною промисловістю щодо відновлення західної техніки в строю ЗСУ, пошкодженої в боях проти російських окупантів.

Спеціалісти з Польщі ремонтують техніку в Україні, фото ілюстративне, джерело - PGZ, наводить PAP

Тут можемо пригадати повідомлення від жовтня 2023 року про те, що фахівці польської PGZ досі допомагають ремонтувати техніку для ЗСУ поблизу лінії фронту. І при цьому наводилась деталізація зокрема про те, що перше завдання, яке виконують фахівці PGZ – це на місці визначити ступінь необхідного ремонту й далі ухвалити рішення.

Бо якщо поломки дрібні, то техніку можна полагодити на місці, якщо пошкодження середні – техніку треба направляти в майстерні на території України, і якщо уже тяжкі – то тільки в такому разі везти на територію Польщі для подальшого ремонту. При цьому відзначається, що спеціалісти польської PGZ обслуговують зокрема Leopard 2A4 та САУ Krab.

Башта від Leopard 2 в цеху заводу Bumar-Labedy, фото - Leszek Chemperek/CO MON
Читайте також: У ЗСУ засвітили найекзотичніший реактивний снаряд С-8П у "привітанні" для рашистів