xcounter
#

Про керований "Барвінок", нові "очі" для МіГ-29 і Су-27 та скільки коштує ПТРК Javelin: події тижня від Defense Express

3967
Про керований "Барвінок", нові "очі" для МіГ-29 і Су-27 та скільки коштує ПТРК Javelin: події тижня від Defense Express

Керований "Барвінок" готують до випробувань, компанія "Радіонікс" зробила нові "очі" для винищувачів МіГ-29 та Су-27 та інші події й новини тижня від Defense Express

Пропонуємо ознайомитися з оглядом новин та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Модернізовані БМП

На державному підприємстві "Житомирський бронетанковий завод" (входить до складу ДК "Укроборонпром") відвантажили Збройним силам велику партію модернізованої бронетехніки.

Читайте також: ​Локалізація виробництва іноземної зброї в Україні та пріоритет вітчизняної оборонки - Олег Уруський
БМП Україна

Йдеться про понад два десятки БМП-1 та "близько десятка БМП-2" відновлених в рамках ДОЗ – 2020. Які саме покращення отримали оновлені машини дізнавайтеся у матеріалі Defense Express.

Нові "очі" для винищувачів

Хто перший побачив ворога – то й переміг. Це аксіома сучасного бою. І на землі, а особливо – у повітрі. Те, що зробила українська компанія "Радіонікс", цілком можна віднести до технологій перемоги у повітряному бою.

Радіонікс
Компанія "Радіонікс" провела повний цикл імпортозаміщення у квантових оптико-локаційних станціях для винищувачів і у ході цієї роботи забезпечила серійне виготовлення нових зразків з набагато кращими можливостями.

Йдеться про те, що фахівцям компанії вдалося забезпечити створення в Україні нового замкнутого циклу з розробки та виробництва систем, які забезпечують суттєве підвищення бойових можливостей легких та важких винищувачів МіГ-29 та Су-27 різних модифікацій.

Радіонікс
Один зі зразків КОЛС на випробувальному стенді

Всі ці проєкти тепер реалізуються в Україні в рамках єдиного наукового, технологічного та виробничого процесу. Трохи деталей про розробки компанії розповідає Defense Express.

"Пригоди" плавучого доку в РФ

У четвер, 3 вересня, ураганний вітер, який приніс до Владивостока тайфун "Майсак", відірвав від причалу плавучий док, що належить суднобудівному підприємству АТ "Східна верф".

На відео та фото з місяця подій видно, що док зачепив та розгорнув один з підводних човнів, а потім врізався в цілу купу ракетних катерів (схоже це малі ракетні кораблі проєкту 1234 "Овод"), зламав причал до якого вони були пришвартовані й протяг п'ять кораблів разом з причалом, близько сотні метрів, аж поки вони разом не вперлися в іншу групу кораблів.

Скільки насправді коштує ПТРК Javelin

У Сполучених Штатах вартість закупівлі усіх зразків озброєнь є у відкритих документах, які регулярно оприлюднюються як Пентагоном, так і відповідними службами Конгресу, що відповідають за контроль над закупками для армії.

Бо гроші на військо - то гроші платників податків. Їхнє витрачання не може бути секретом. Але наскільки детальними є такі плани та звіти?

Інформаційно-консалтингова компанія Defense Express відкрила один з таких доступних документів, що має назву Army Financial Management & Comptroller. Охочі можуть ознайомитись з ним особисто. А нас, серед іншого, зацікавила вартість протитанкових засобів...

Ан-178 для ЗСУ та МВС України

Як повідомив Президент ДП "Антонов" Олександр Лось в інтерв'ю виданню "Укрінформ", "наразі опрацьовуються проєкти контрактів щодо постачання близько 30 літаків Ан-178 для потреб Міністерства оборони України та Міністерства внутрішніх справ України на заміну наших легендарних ветеранів Ан-26, Ан-12, Ан-72".

Ан-178 від ДП
Ан-178 від ДП "Антонов"

"Зараз почалася активна фаза сертифікації Ан-178. Літак буде сертифікований спочатку в Державній авіаційній службі України. При цьому нормативи льотної придатності літака прийняті за стандартами Федеральної Авіаційної Адміністрації США (FAA). Представники FAA вже відвідали "Антонов" на початку цього року", - відзначив Президент ДП "Антонов".

Він також висловив впевненість, що новий літак для МВС Перу буде сертифікований до моменту передачі літака замовнику.

Ан-178

"Саме на цьому типі літака близько 2/3 обладнання - виробництва корпорацій Сполучених Штатів Америки, ще третина - вітчизняного. Причому проєктну роботу із заміщення російських комплектуючих ми провели за свій рахунок", - повідомив Олександр Лось.

Керований "Барвінок" готують до випробувань

За інформацією Defense Express, вже найближчим часом можуть відбутися державні випробування снаряду з лазерним напівактивним самонаведенням. Його назва "Барвінок", що є ребрендингом оновленої версії боєприпасу під відомим ім’ям "Квітник", серійна доля якого виявилась не дуже вдалою. "Барвінку", звісно, пророкують краще майбутнє.

ДП
Керований снаряд, який розробленний ДП "Науково-виробничий комплекс "Прогрес"

Як відомо "Квітник" — це осколково-фугасний боєприпас з лазерною напівактивною головкою самонаведення, який призначений для оснащення систем ствольної артилерії калібру 152 мм. Насамперед йдеться про самохідні гаубиці типу Мста-С або 2СЗМ «Акація». Керований боєприпас був прийнятий на озброєння Збройних сил України 6 грудня 2012 року. Однак, у 2014 році від виробництва "Квітника" відмовились. Адже на той момент 70% комплектуючих снаряду було російського походження.....

Гарної неділі!

Читайте також: "Проблиск майбутнього": китайський повітряний танкер заправляє стелс-винищувачі