xcounter
#

В РФ зірваний під час тайфуну плавучий док "таранив" підводні човни та військові кораблі (відео)

11379
Плавучий док здійснив навал на військові кораблі тихоокеанського флоту РФ у Владивостоці
Плавучий док здійснив навал на військові кораблі тихоокеанського флоту РФ у Владивостоці

Підрахування збитків від зіткнення відбудеться після закінчення урагану

У четвер, 3 вересня ц.р., ураганний вітер, який приніс до Владивостока тайфун "Майсак", відірвав від причалу плавучий док, що належить суднобудівному підприємству АТ "Східна верф".

Очевидці інциденту виклали численні відео в мережу. Зокрема видно, що у результаті безконтрольного переміщення по бухті, плавдок зачепив один з підводних човнів, а потім "навалився" на пришвартовані неподалік надводні бойові кораблі.

Читайте також: Наступного року ВМСУ має отримати ще 3 "Айленди" від США

В самому доці на цей момент знаходилося шість працівників компанії та ремонтувався один з військових кораблів ВМС РФ.

Офіційні представники влади РФ звісно намагаються заспокоїти паніку та занизити збитки.

"Плавучий док підприємства "Східна верф" здійснив навал на причал Приморської флотилії різнорідних сил Тихоокеанського флоту. Кораблі й особовий склад не постраждали. Док отримав незначні пошкодження. На місце направлені три буксири Тихоокеанського флоту, які відбуксирують док", - прокоментували інцидент у відділу інформаційного забезпечення Тихоокеанського флоту РФ.

Док
"Подвинутий" плавучим доком підводний човен (ліворуч), який став першою "жертвою". А док несе далі, прямо на групу МРК ТОФ

Досить цікаво це чути, адже на відео та фото з місяця подій видно, що док зачепив та розгорнув один з підводних човнів, а потім врізався в цілу купу ракетних катерів (схоже це малі ракетні кораблі проекту 1234 "Овод"), зламав причал до якого вони були пришвартовані й протяг п'ять кораблів разом з причалом, близько сотні метрів, аж поки вони разом не вперлися в іншу групу кораблів.

Док
Плавучий док відбуксовують від військових кораблів (ліворуч). Добре видно, скільки він протяг 5 МРК і де вони зупинилися.

"На цей момент док відбуксирували на безпечну відстань, він не загрожує ні кораблям, ні чого-небудь іншого. На момент події на плавучому доці перебували шість осіб, вони не постраждали", - зазначив пізніше прес-секретар "Східної верфі" Олексій Колобов, додавши, що про пошкодження поки говорити рано. - "коли закінчиться тайфун, ми зможемо оцінити збиток, який понесли - якщо понесли - кораблі ТОФ і док. Головне, що ці втрати суто економічні".

Читайте також: ​В Росії недороблену "Армату" вже намагаються перетворити на "Терминатор"