xcounter
#

Повітряні сили завдали третій успішний удар по окупантах у Криму за два дні: виносять систему управління

21593
Повітряні сили завдали третій успішний удар по окупантах у Криму за два дні: виносять систему управління

Повітряні сили виконують методичну роботу зі знищення системи управління окупантів у Криму

Повітряні сили ЗСУ за останні декілька днів здійснили ряд успішних атак по ворожих об'єктах у поки окупованому Криму. Й після серії ударів поблизу Севастополя та Євпаторії 4 січня, у ніч з 5 на 6 січня була здійснена ще одна результативна атака по аеродрому у Саки.

Цей удар прийшовся по командному пункту на аеродромі, про що повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук. Нагадаємо, що цей аеродром є місцем базування 43-го окремого морського штурмового авіаційного полку Морської авіації Чорноморського флоту РФ.

Читайте також: Пентагон змінює підхід до забезпечення власної армії та союзників й це стосується усього, включно боєприпаси

Це захищений командний пункт, який знаходиться на півночі аеродрому й заглиблений під землю. Але у випадку застосування крилатих ракет Storm Shadow/SCALP це не є проблемою, бо ці ракети якраз й створювались для ураження подібних високозахищених цілей. Завдяки тандемній бойовій частині, спочатку кумулятивний заряд утворює отвір у перешкоді, а вже в нього влітає осколково-фугасна бойова частина.

І цей удар вже є тенденцією методичного виносу командних пунктів та системи управління окупантів у Криму. Бо 4 січня під Євпаторією був уражений 222-й вузол зв'язку протиповітряної оборони Чорноморського флоту РФ та позиції радіолокаційних станцій. Нагадаємо, що у районі цього міста базується 3-й радіотехнічний полк та 12-й зенітний ракетний полк.

У той же день удар був завданий по ворожому військовому об'єкту поблизу Севастополя, за непідтвердженою інформацією мова йде про пункт зв'язку в Юхариній балці. Окрім того, було офіційно повідомлено про ураження складів з боєприпасами поблизу окупованого селища Первомайське.

Таким чином більшість ударів прийшлась по ворожій системі управління. Зазначимо, що ці об'єкти вже не в перше стають цілями ударів. Зокрема аеродром у Саках вже був ціллю для декількох ударів, зокрема й одним з перших далекобійних ударів України загалом у серпні 2022 року, який призвів до дійсно величезних втрат ворога.

А ворожі об'єкти ППО поблизу Євпаторії стали об'єктом результативного удару України у вересні 2023 року. У той же місяць також був задаваний удар по командному пункту у селищі Верхньосадове.

Читайте також: Як працює Storm Shadow, для ураження яких цілей призначений та на яку кількість можливо розраховувати Україні