xcounter
#

Вкрай успішна атака нових українських дронів-камікадзе поблизу Євпаторії: що могли знищити

4582
Вкрай успішна атака нових українських дронів-камікадзе поблизу Євпаторії: що могли знищити

Поряд з окупованою Євпаторією знаходяться ключові об'єкти російської системи ППО, знищення яких має величезне значення для збільшення "бавовни" у Криму

Сьогодні, 14 вересня, у ночі українські дрони-камікадзе успішно атакували цілі у районі Євпаторії у поки окупованому Криму. Попри те, що так зване міністерство оборони РФ вже встигло повідомити, що всі 11 дронів були знищені, наявні відео з місця подій говорять про успішне ураження об'єкта атаки.

При цьому на кадрах зафіксовано доволі потужний вибух, який стався за містом. Наразі точне місце вибуху не локалізовано, але є ряд припущень, що було ціллю удару.

Читайте також: Повітряні сили США менш ніж за тиждень мають отримати перший літак T-7A Red Hawk

Зокрема на околиці Євпаторії знаходяться ще одні позиції 3-го радіотехнічного полку РФ, який також розміщується на мисі Тарханкут та ставав об'єктом атаки. На позиції розміщені дві доволі коштовні РЛС під радіопрозорими куполами, а також інші засоби радіолокаційного огляду на відритих майданчиках.

позиції 3-го радіотехнічного полку РФ під Євпаторією

Також поряд із містом знаходяться позиції 12-го зенітного ракетного полку, який має на озброєнні ЗРК С-400, які він почав отримувати з 2018 року.

позиції 12-го зенітного ракетного полку РФ під Євпаторією

Обидва об'єкти знаходяться на схід від Євпаторії та мають ключове значення для забезпечення протиповітряної оборони цього району Криму. Й ураження цих цілей дозволяє "прорубати" вікно у ворожій протиповітряній обороні та полегшити наступні атаки.

Водночас цілком можливо, що вибух був достатньо потужний й тому він відбувся на більшій відстані від міста.

позиції ППО РФ під Євпаторією

Оновлено: згодом з'явилась уточнена локалізація удару, яке знаходиться у районі між селищами Молочне, Уютне та Заозерне.

с-400 євпаторія

Також з'явились зображення самих дронів, які брали участь в атаці. Один з цих дронів впав у самому місті. На фото видно відносно невеликий за розміром БПЛА. Його характерною рисою є балочна аеродинамічна схема.

дрон євпаторія

Згодом у мережі з'явилось й відео, яке дозволяє більше детально роздивитися сам літальний апарат, а очевидець уточнює, що бойова частина дрона містить готові уражаючі елементи.

Читайте також: У США кардинально скоротили оцінку мінімального строку навчання українських пілотів F-16