xcounter
#

Попри всю зацікавленість Міноборони України й досі не замовило "Нептун"

2956
Машини, що входять до складу берегової версії комплексу РК-360МЦ "Нептун"
Машини, що входять до складу берегової версії комплексу РК-360МЦ "Нептун"

Хоч сам протикорабельний комплекс був прийнятий на озброєння у серпні цього року

Як повідомив генеральний директор-генеральний конструктор Олег Коростельов, Державне підприємство "Державне Київське конструкторське бюро "Луч" поки що не отримувало замовлення на виготовлення берегової версії протикорабельного комплексу РК-360МЦ "Нептун".

"Офіційного замовлення ми ще не отримали, як і завдання щодо кількості комплексів та термінів їхнього постачання", - відзначив розробник ПКР.

Читайте також: КБ "Луч" розробляє надлегкий ПТРК: випробування заплановані на 2021 рік (відео)
РК-360МЦ
Третій пуск ракети Р-360 з пускової установки УСПУ-360 берегової версії РК-360МЦ "Нептун" на випробуваннях наприкінці квітня 2020 року

При цьому, Олег Коростельов повідомив, що на виготовлення одного дивізіону "Нептунів" знадобиться біля року.

Р-360
Крилата ракета Р-360 "Нептун"

"Ми зі свого боку письмово підтвердили готовність розпочати серійне виробництво комплексів для ЗСУ. Наразі наші виробничі потужності та підприємств, з якими ми працюємо у кооперації у цьому проєкті, а їх лише основних близько 20, дозволяють нам виготовити дивізіон ракетних комплексів "Нептун" впродовж року", - зазначив Герой України.

Нагадаємо, в склад одного дивізіону вітчизняних ПКР входить по шість одиниць пускових установок УСПУ-360, транспортно-заряджаючих машин ТЗМ-360 та транспортних машин ТМ-360, а також один рухомий командний пункт РКП-360. Один дивізіон має на озброєнні 72 крилаті ракети Р-360 з дальністю польоту до 280 км.

Машини комплексу РК-360МЦ "Нептун" - рухомий командний пункт РКП-360, пускова установка УСПУ-360, транспортна машина ТМ-360 та транспортно-заряджаюча машина ТЗМ-360 (без контейнерів)

Фінальний етап державних випробувань вітчизняного комплексу був завершений у червні цього року, а в середині серпня ц.р. берегова версія "Нептуна" була прийнята на озброєння Збройних сил України.

За цей рік військові неодноразово стверджували про негайну потребу українського війська в цьому озброєнні та готовності замовити до трьох дивізіонів РК-360МЦ.

Читайте також: На сьогодні є близько десяти експортних контрактів на постачання високоточного озброєння виробництва ДККБ "Луч"