xcounter
#

КБ "Луч" розробляє надлегкий ПТРК: випробування заплановані на 2021 рік (відео)

11895
107 мм гранатомет від ДККБ "Луч"
107 мм гранатомет від ДККБ "Луч"

Також державне підприємство вдосконалить відомий комплекс "Стугна-П" ("Скіф")

Державне підприємство Державне Київське конструкторське бюро "Луч" (входить до складу ДК "Укроборонпром") попри роботи над великими системами ("Нептун", "Вільха-М" тощо) продовжує збільшувати та покращувати лінійку переносних протитанкових комплексів.

Зокрема, вже наступного року фахівці ДККБ "Луч" планують випробувати новий надлегкий ПТРК.

Читайте також: КБ "Луч" розробило перший ударний український БПЛА "Сокіл-200" (відео)
КБ "Луч"
Маловідомий пересічним громадянам проект 107 мм гранатомету від ДККБ "Луч"

"Про що йдеться, якщо коротко, уявіть, ви наче тримаєте у руках гранатомет, тільки з керованою ракетою – і ви гарантовано влучите у ціль", - розповів про новинку генеральний директор-генеральний конструктор Олег Коростельов.

Окрім нового комплексу, продовжуються роботи з покращення й "флагманського" ПТРК "Стугна-П". Очільник української ракетної програми обіцяє, що провідний український комплекс стане більш легким та зручним.

"Так би мовити, за аналогією з сучасним айфоном: здавалося б вже немає чого вдосконалювати, але виробник пропонує нову опцію, яка покращує наявний гаджет", - навів аналогію Олег Коростельов.

Він також відзначив, що ПТРК "Скіф" (експортна назва "Стугна-П") й досі є основним активом в портфелі закордонних замовлень компанії.

Скіф та Корсар
Основні драйвери експорту українського озброєння останніх років - ПТРК "Скіф" та ПТРК "Корсар"

"Найбільше замовляють "Скіф", який заслужив репутацію "високоточної снайперської гвинтівки" через високу точність влучання у ціль, тільки замість патрона – ракета. Останнім часом суттєво зріс попит і на "Корсар", можливо, тому що він більш зручний, хоч і стріляє на меншу відстань. Водночас простий в експлуатації та високоточний. Наші ракети на відстані 2,5 км влучають усередину нанесеного на щит перехрестя, розміром 2,3х2,3 м. І "Корсар", і "Скіф" – це високоточна зброя, але мають різну ТТХ щодо застосування", - відзначив Герой України.

Читайте також: На сьогодні є близько десяти експортних контрактів на постачання високоточного озброєння виробництва ДККБ "Луч"