xcounter
#

Про "Вільху-М", український Су-27 і російський Іл-20 та як в РФ знищують власну техніку: події тижня від Defense Express

16329
Про "Вільху-М", український Су-27 і російський Іл-20 та як в РФ знищують власну техніку: події тижня від Defense Express

Про прийняття на озброєння комплексу "Вільха-М", український Су-27, який збирався збити російський Іл-20, як в Росії знищують власну техніку та інші події й новини тижня від Defense Express

Пропонуємо ознайомитися з оглядом новин та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Прийняття на озброєння "Вільхи-М"

ВДП "Державне Київське конструкторське бюро "Луч" (входить до складу ДК "Укроборонпром") повідомили про перенесення строків прийняття на озброєння комплексу з коригованими ракетами Р624М "Вільха-М" ще на кілька місяців від раніше озвучених термінів.

Читайте також: ​Чорна п’ятниця: під Харковом розбився літак ВПС з курсантами на борту
Вільха-М
Пуск ракети Р624М "Вільха-М" на випробуваннях 25 квітня 2020 року

Нагадаємо, що у травні цього року, у відповідь на журналістський запит, в КБ "Луч" повідомили, що проведення завершального етапу випробувань "Вільха-М" заплановане на II квартал 2020 року (після чого, зазвичай, потрібно ще кілька місяців на оформлення процедури прийняття на озброєння ЗСУ). А у 2021 почнеться серійне виробництво комплексу.

Своєю чергою, у липні ц.р. Генеральний конструктор-Генеральний директор ДККБ "Луч" Олег Коростельов дещо скоригував терміни й повідомив, що підприємство повинно провести державні випробування вітчизняного комплексу до кінця цього року.

Як бачимо, наразі ці плани були ще раз скориговані, й строки проведення фінальних випробувань перенесені на грудень 2020 – січень 2021 рр. Після чого, орієнтовно в I кварталі 2021 року, модернізовану ракетну систему залпового вогню з коригованими ракетами калібром 300 мм Р624М "Вільха-М" планують прийняти на озброєння ЗСУ.

Як український Су-27 збирався збити російський Іл-2

Ця історія трапилась на початку війни з Росією у 2014 році і вперше про неї стало відомо з публікації нового, жовтневого номера американського журналу AIR & SPACE MAGAZINE.

Су-27

Там опублікована цікава стаття під назвою "Винищувач, на якому воюють по обидві сторони. Що українські пілоти розповідають про їхні "бувалі" Су-27".

У 2014 році, коли Росія анексувала Крим, у ВПС України було тільки 19 справних Су-27. Проте навіть вони були помітною силою, яка могла суттєво змінити формат бойових дій та військового протистояння з Російською Федерацією, яке з Криму швидко посунулося і на східні області України.

Пропонуємо ознайомитися з одним з фрагментів того часу, про який розповів полковник Дмитро Фішер (у відставці), колишній командир ескадрильї 831-й Галацької авіаційної бригади.

Росія продовжує знищувати власну техніку

В Росії, 22 вересня, під час планового навчально-тренувального польоту розбився двомісний багатоцільовий винищувач Су-30.

У різних російських джерелах та ЗМІ стверджується, що винищувач Су-30М2 був ненавмисно збитий вогнем з 30-мм бортової гармати винищувача Су-35С.

"Попередньо, причина катастрофи – це випадкове потрапляння в Су-30 снаряда під час навчань. Постріл був здійснений іншим повітряним судном", – повідомляє російське агентство ТАСС з посиланням на власні джерела. Про деталі цієї катастрофи можна прочитати в нашому матеріалі.

Україна втрачає ракетні технології

"Укроборонпром" кинув власне підприємство на виживання: працівники КДНВП "Кварсит" вже 40 місяців працюють без зарплатні.

Defense Express вже неодноразово звертав увагу на наявні проблеми навколо єдиного в Україні виробника виробів з радіопрозорого матеріалу для ракетного озброєння різних класів - КДНВП "Кварсит", яке входить до складу ДК "Укроборонпром".

КДНВП "Кварсит" виготовляє радіопрозорі термостійкі обтічники для ракет різних класів

Питання покриття заборгованості перед працівниками підприємства так і не вирішене.

Як стало відомо Defense Express, попри гучні заяви очільників концерну щодо часткового погашення заборгованості перед підприємствами концерну, насправді "Кварсит" залишився без належної уваги...

Глибока модернізація БМП від "Української бронетехніки"

"Компанія "Українська бронетехніка" представить варіант глибокої модернізації радянських бойових машин піхоти першого і другого покоління під час виставки "Зброя та Безпека 2020", – повідомив на своїй особистій сторінці в Facebook відомий блогер та головний виконавчий директор Defence Blog Ділан Малясов.

Також він додав світлину, на який частково зображений проєкт модернізації БМП-1, БМП-2 та БРМ-1К від конструкторсько-виробничого підприємства "Українська бронетехніка".

БМП-1 Україна
Проект модернізації радянських БМП від КВП "Українська бронетехніка" / Фото: Ділан Малясов

На зображенні видно, що модернізовану бойову машину озброїли бойовим модулем БМ-3М "Штурм" з 30 мм гарматою та ПТРК "Бар'єр". Крім того, в машині є збільшений десантний відсік та встановлені великі бортові екрани.

Модифікації, судячи з фото, зазнають й прилади спостереження, двигун та гусениці БМП.

Гарної неділі!

Читайте також: Контроль за морем: якою має бути українська система висвітлення надводної та підводної обстановки