xcounter
#

Державні випробування коригованих ракет "Вільха-М" будуть завершені до кінця року (відео)

2566
Пуск РСЗВ "Вільха-М" на Державному полігоні Збройних Сил "Алібей"
Пуск РСЗВ "Вільха-М" на Державному полігоні Збройних Сил "Алібей"

Заплановані строки були підтверджені Генеральним конструктором-Генеральним директором ДККБ "Луч" Олегом Коростельовим

Як розповів генконструктор вітчизняної ракетної програми в програмі Security Talks, ДП "Державне Київське конструкторське бюро "Луч" (входить до складу ДК "Укроборонпром") також готове й до серійного виробництва декількох моделей нових українських ракет.

"Ми до кінця року повинні провести державні випробування (комплексу "Вільха-М"). Ми готові серійно виготовляти "Вільху", ми готові завершити "Вільху-М" і її серійно виготовляти, ми готові серійно почати виготовляти "Нептун", - відзначив Олег Коростельов.

Читайте також: ДП "Луч" достроково виконало контракт на постачання ракет "Вільха" ЗСУ

При цьому Генеральний директор ДККБ "Луч" додав, що всі компоненти нових ракет виготовляються за замкненим циклом українськими підприємствами.

"Ми взялися з початку повторити, в українському варіанті систему залпового вогню "Смерч", а потім покращити її. Ми теж пройшли дві стадії. Перша це повторити - при цьому ми успішно прийняли технічні рішення, які здатні наша промисловість виготовити та довели, що це мало позитивний результат. І другий момент, покращити. Що значить покращити - збільшити дальність та точність», - наголосив Генеральний конструктор-Генеральний директор.

РСЗВ
Нові ракети виробництва ДККБ "Луч" для комплексу "Вільха" поставлені Збройним силам України

Нагадаємо, перший варіант вітчизняного комплексу "Вільха" на старому шасі з дальністю до 70 км, що був розроблений ДККБ "Луч", вже прийнятий на озброєння ЗСУ наприкінці 2018 року та виготовляється серійно. Так відомо, що у 2019-2020 році Збройні сили України отримали щонайменше 92 кориговані ракети "Вільха".

Своєю чергою, версія "Вільха-М" (зі збільшеною до 120 км дальністю ураження цілі) наразі знаходиться на стадії фінальних випробовувань. Раніше повідомлялося, що держвипробування цього комплексу будуть завершені у другому кварталі цього року, а його серійне виробництво почнеться у наступному році.

Читайте також: КБ "Луч": Прогнозується, що серійне виробництво виробу "Вільха-М" розпочнеться з 2021 року