xcounter
#

Україна втрачає ракетні технології: "Укроборонпром" кинув власне підприємство на виживання

5820
КДНВП "Кварсит"  виготовляє радіопрозорі термостійкі обтічники для ракет різних класів
КДНВП "Кварсит" виготовляє радіопрозорі термостійкі обтічники для ракет різних класів

Працівники КДНВП "Кварсит" вже 40 місяців працюють без зарплатні

Defense Express вже неодноразово звертав увагу на існуючі проблеми навколо єдиного в Україні виробника виробів з радіопрозорого матеріалу для ракетного озброєння різних класів - КДНВП "Кварсит", яке входить до складу ДК "Укроборонпром".

Питання покриття заборгованості перед працівниками підприємства так і не вирішене.

Читайте також: ​Працівники КДНВП "КВАРСИТ" вийшли на акцію протесту

Як стало відомо Defense Express, незважаючи на гучні заяви очільників концерну щодо часткового погашення заборгованості перед підприємствами концерну, в дійсності "Кварсит" залишився без належної уваги.

"Кварсит" є виробником широкої лінійки радіопрозорих термостійких обтічників для ракет зенітно-ракетних комплексів

"За станом на вересень 2020 року заборгованість ДК "Укроборонпром" перед підприємством по зарплаті складає 24,05 млн грн., а по єдиному соціальному внеску (ЄСВ) 9,8 млн грн. В квітні цього року ці показники становила 19,7 млн грн та близько 8,3 млн грн відповідно.

Тобто заборгованість лише зростає.

Загалом термін невиплат боргів перед підприємством становить майже 40 місяців. Якщо ще в минулому році підприємство працювало три дні на тиждень, то на сьогодні – два" – повідомив в коментарі Defense Express виконуючий обов’язки директора підприємства Микола Зінченко.

Костянтинівське державне науково-виробниче підприємство "Кварсит" є виробником лінійки радіопрозорих термостійких обтічників з неорганічних матеріалів для авіаційних ракет класу "повітря-повітря" та "повітря-поверхня", що наводяться на ціль радіолокаційною головкою самонаведения

На сьогодні, частина транспортного парку реалізувала виконавча служба для часткового погашення заробітної платні. Незважаючи на те, що керівництво підприємства постійно звітується на комісіях у міській та обласній адміністраціях, доповідає до "Укроборонпрому", депутатам Верховної Ради, Міноборони, Кабінету Міністрів, РНБО, Президенту, як до колишнього, так і чинного, ситуація, не змінюється.

Раніше Defense Express писав, що КДНВП "Кварсит" – єдиний в Україні виробник виробів з радіопрозорого матеріалу для ракетного озброєння різних класів. До 2014 року це підприємство входило до переліку найбільш успішних підприємств зі складу ДК "Укроборонпром" - деталі в інтерв’ю з виконуючим обов’язки директора підприємства Миколою Зінченком.

Нагадаємо, що КДНВП "Кварсит" є унікальним підприємством в Україні по виробництву радіопрозорих термостійких обтічників з неорганічних матеріалів. Продукція, яку виготовляють на "Кварситі", використовується в низці життєво важливих проектів, що реалізовуються для підвищення рівня обороноздатності країни.

Зокрема, обтічники для авіаційних ракет класу "повітря-повітря", "повітря-поверхня", "поверхня-повітря" - ракет для зенітно-ракетних комплексів, а також керованих авіаційних ракет, зі складу комплексів озброєння літаків МіГ-29, Су-27, Су-30, керованих ракет для ЗРК "Куб", "Бук", С-300 різних модифікацій

Свого часу це підприємство входило до переліку найбільш успішних зі складу ДК "Укроборонпром", але сьогодні, фактично, перебуває на межі вимирання. 1 травня ц.р. працівники "Кварсита" виходили на акцію протесту, яка була організована Профспілкою працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України.

Однак, навіть після цього ніхто не звернув увагу на проблеми підприємства, включно з ДК «Укроборонпром», до складу якого входить "Кварсит". І це при тому, що працівники підприємства звертають особливу увагу на те, що Україна втрачає стратегічне підприємство, яке впливає на обороноздатність країни.

Також нагадаємо, що 01 травня ц.р. відбулась акція протесту працівників підприємства. Захід був організований Профспілкою працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України. Метою акції протесту була підтримка вимог членів профспілки та трудового колективу підприємства КДНВП "Кварсит" допомогти повернути борги із заробітної плати за 35 місяців та відновити роботу підприємства.

Читайте також: Криза підприємства "Кварсит" як перепона до створення українського ракетного озброєння