xcounter
#

Продовжують знищувати один одного: в Росії стверджують, що Су-30 був збитий іншим винищувачем

7255
Продовжують знищувати один одного: в Росії стверджують, що Су-30 був збитий іншим винищувачем

Нові подробиці про катастрофу з російським винищувачем Су-30

Як повідомляє російське інформаційне агентство ТАСС, винищувач Су-30, що розбився у Тверській області, "за попередніми даними був випадково збитий іншим літаком під час навчань". Про це агенція дізналася від джерела в екстрених службах регіону.

"Попередньо, причина катастрофи – це випадкове потрапляння в Су-30 снаряда під час навчань. Постріл був здійснений іншим повітряним судном", – стверджує джерело агенції.

Читайте також: В РФ зірваний під час тайфуну плавучий док "таранив" підводні човни та військові кораблі (відео)
Су-30 катастрофа
Згідно з неофіційними даними, що розповсюджуються в ЗМІ, збитий літак – Су-30М2 (бортовий номер “60 красный”, реєстраційний номер RF-95869, заводський номер 79810388415) – належав до складу 3-го змішаного авіаційного полку 1-ї змішаної авіаційної дивізії 4-ї Червоноармійської армії ВПС і ППО Південного військового округу, що дислокується на аеродромі Кримськ (Краснодарський край).

Водночас у різних російських джерелах та ЗМІ стверджується, що винищувач Су-30М2 був ненавмисно збитий вогнем з 30-мм бортової гармати винищувача Су-35С.

Су-35С
Винищувач Су-35С з бортовим номером "22 красный", що ймовірно збив Су-30М2

Ось що про цю подію пишуть в різних джерелах (подаємо мовою оригіналу):

1. "В Хотилово. Су-35 после боевого дежурства поставили на полёты, ракеты сняли, а пушку не разоружили. Выполняли ближний бой. Делал фотострельбу, а получилось реально. Пол-консоли снёс. Катапультировались удачно. Оба живы с 30-ки. С 35-ки летчик в ужасе".

2. "При выполнении учебных фотострельб перед атакой производится контрольная очередь в безопасном направлении с нажатием БК. Это прописано в нормативных документах и этого по ходу сделано не было…".

Cу-30М2
Telegram-канал Fighterbomber

Раніше Defense Express повідомляв про те, що 22 вересня в Росії під час планового навчально-тренувального польоту розбився двомісний багатоцільовий винищувач Су-30.

Екіпажу вдалося катапультуватися, а льотчики після приземлення вийшли на зв’язок. На землі від падіння літака також ніхто не постраждав.

Це вже не вперше цього місяця, коли російські військові знищують власну техніку. Так, на навчаннях в РФ піхотинці вразили з ПТРК власний Т-90.

Згідно з повідомленнями з російських соціальних мереж, де власне й з'явилися перші фото, під час відпрацювання маневрів танків з піхотою на БМП один з військових вистрілив в борт власного танку з ПТРК.

Читайте також: ​Нові дані про злочини РФ на Донбасі: контррозвідка вивела з "ДНР" ексбойовика